Skyskraper i Iran kollapset etter kraftig brann

Iransk TV: Minst 75 skadde etter bygningskollaps.

KOLLAPSER: Her kollapser et stort forretningsbygg i den Iranske hovedstaden Teheran. Flere skal være skadd, ifølge statlige medier. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En skyskraper i Teheran i Iran har kollapset etter flere timer med kraftig brann, melder Aljazeera.

30 brannmenn har mest sannsynlig blitt drept, skriver Fars news. 200 brannmenn skal ha blitt kalt til åstedet.

Minst 75 mennesker er skadde etter storbrannen og den påfølgende bygningskollapsen i den iranske hovedstaden Teheran. Det melder statlig TV i Iran, ifølge Sky News. 45 av de skadde skal være brannmannskaper.

Ifølge statlige iranske medier ble bygningen evakuert etter at brannen brøt ut, men det fryktes at dusinvis av mennesker er fanget under ruinene.

- Rundt 25 brannmenn er fanget inne i bygningen, og redningsmannskaper prøver å få dem ut, sa ordfører Mohammad Baqer Qalibaf til statlig TV.

Elektrisk kortslutningEn elektrisk kortslutning skal ha forårsaket brannen, men dette er fortsatt ubekreftet, skriver Reuters. President Hassan Rouhani har bedt om umiddelbar etterforskning og kompensasjon for de berørte.

- Det var som en skrekkfilm. Bygningen kollapset foran meg, sa en butikkeier til Reuters over telefon.

Sporhunder søkte etter tegn til overlevende begravd under betong og metall. Statlig TV har meldt at redningsaksjonen kan vare i mer enn to dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer