Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyskraper i Iran kollapset etter kraftig brann

Iransk TV: Minst 75 skadde etter bygningskollaps.

KOLLAPSER: Her kollapser et stort forretningsbygg i den Iranske hovedstaden Teheran. Flere skal være skadd, ifølge statlige medier. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skyskraper i Teheran i Iran har kollapset etter flere timer med kraftig brann, melder Aljazeera.

30 brannmenn har mest sannsynlig blitt drept, skriver Fars news. 200 brannmenn skal ha blitt kalt til åstedet.

Minst 75 mennesker er skadde etter storbrannen og den påfølgende bygningskollapsen i den iranske hovedstaden Teheran. Det melder statlig TV i Iran, ifølge Sky News. 45 av de skadde skal være brannmannskaper.

Ifølge statlige iranske medier ble bygningen evakuert etter at brannen brøt ut, men det fryktes at dusinvis av mennesker er fanget under ruinene.

- Rundt 25 brannmenn er fanget inne i bygningen, og redningsmannskaper prøver å få dem ut, sa ordfører Mohammad Baqer Qalibaf til statlig TV.

Elektrisk kortslutning
En elektrisk kortslutning skal ha forårsaket brannen, men dette er fortsatt ubekreftet, skriver Reuters. President Hassan Rouhani har bedt om umiddelbar etterforskning og kompensasjon for de berørte.

- Det var som en skrekkfilm. Bygningen kollapset foran meg, sa en butikkeier til Reuters over telefon.

Sporhunder søkte etter tegn til overlevende begravd under betong og metall. Statlig TV har meldt at redningsaksjonen kan vare i mer enn to dager.

Bygninger i nærheten, inkludert den tyrkiske og britiske ambassade, har blitt evakuert, skriver Press TV på sine nettsider.

Politiet har sperret av gatene rundt bygningen.

Sikkerhetsmangel
Skyskraperen var ett av de første høyhus som ble bygget i den iranske hovedstaden. Det er en 17-etasjers bygning fra tidlig 1960-tallet.

I bygningen fantes det blant annet et kjøpesenter.

En talsmann for brannvesenet har uttalt seg om sikkerhetsmangel i bygningen.
- Vi hadde gjentatte ganger advart byggeledere om mangel på sikkerhet i bygningen, sa Jalal Malekias.

Han legger til at det manglet brannslukkere, og at i trappene var det lagret mye klær, noe som er mot sikkerhetsstandarder.

- Lederne har ikke tatt hensyn til advarslene, sa han.

Saken oppdateres fortløpende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling