ULYKKE: Wu Yongning skulle ifølge kinesiske medier få 126 000 kroner for sitt siste stunt. Det gikk alvorlig galt, og «rooftopperen» falt 15 meter ned på en plattform og døde. Videoredigering: Jørgen Gilbrant / DBTVVis mer Vis mer Vis mer

Vi advarer mot sterke bilder:

Skyskraper-klatrer (26) falt i døden fra 62-etasjes bygning

Skulle fri til kjæresten dagen etter stuntet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kinesiske Wu Yongning (26) var i hjemlandet berømt for å klatre utenpå og på toppen av skyskrapere uten sikkerhetsutstyr - de rundt 300 videoene hans sirkulerte på sosiale medier som Weibo, en kinesisk Twitter-liknende tjeneste.

Men til slutt falt «Kinas første rooftopper» i døden under et mislykket stunt, melder BBC News.

Hang fra tak

Wu hadde en million følgere, og fansen ante uråd da 26-åringen sluttet å poste oppdateringer i begynnelsen av november. Det er nå bekreftet at han omkom 8. november, etter å ha falt fra den 62 etasjer høye Huayuan Hua-bygningen i storbyen Changsha.

ATLETISK: Wu var kampsportutøver og hadde opptrådt som stuntmann i TV og film. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
ATLETISK: Wu var kampsportutøver og hadde opptrådt som stuntmann i TV og film. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

En video som skal vise at Wu faller, sirkulerer på nettet. I videoen utfører 26-åringen treningsøvelsen pull-ups fra kanten av taket på en skyskraper. Men et eller annet går galt, og 26-åringen synes å streve med å komme seg ut av situasjonen. Til slutt gjør han et byks, men ender i avgrunnen.

Ifølge lokale medier falt han ikke ned på bakken, men landet på en plattform 15 meter under, hvor han seinere ble funnet død av en vindusvasker.

«I dag er det 8. desember. Det får meg til å tenke på 8. november - dagen da du forlot oss og denne verden», skrev kjæresten hans, Fu, på sosiale medier fredag.

Kjæresten meldte Wu savnet da han ikke kom hjem etter det planlagte stuntet. Politiet kunne seinere bekrefte dødsfallet.

Trengte penger

Ifølge kinesiske medier hadde Wu akseptert en utfordring som, hvis vellykket, ville ha innbrakt ham 100 000 yuan (ca. 126 000 kroner). Pengene kom fra en ikke navngitt sponsor som skulle bruke videoopptak av stuntet til markedsføring, ifølge The Telegraph.

EN MILLION FØLGERE: Wu hadde en million følgere på sosiale medier. Foto: Rex / Shuterstock / NTB Scanpix
EN MILLION FØLGERE: Wu hadde en million følgere på sosiale medier. Foto: Rex / Shuterstock / NTB Scanpix Vis mer

Wus steonkel Feng Shengliang sier til South China Morning Post at 26-åringen planla å fri til kjæresten dagen etter stuntet.

- Han trengte pengene til bryllupet, og til medisinsk behandling av sin mor, sier steonkelen.

Advarte seerne

Wu var kampsportutøver og hadde deltatt i film- og TV-produksjoner.

Reaksjonene på sosiale medier er blandede etter dødsfallet. Mens mange viser sjokk og sorg, kritiseres Wu og andre rooftoppere for risikoen de tar.

I sine poster på Weibo pleide 26-åringen å advare seerne mot å etterlikne stuntene hans.