- Skyt Flipper!

Tilstanden er ikke kritisk for Flipper, som ble kuttet opp av en propell. Men Steinar Bastesen vil likevel avlive den populære delfinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Stavanger Aftenblad legger ikke Steinar Bastesen fingrene i mellom:

- Det er ingen tvil om at Flipper pines. For at lidelsene skal ta slutt, må det settes et skudd i hodet på dyret, sier han.

Han er ikke nådig mot dem som har behandlet delfinen:

- Jeg synes behandlingen så langt vitner om en meget dårlig etisk tankegang. Det virker som om man heller vil ha et dyr som lider for sin egen fornøyelses skyld, fremfor å avlive det, sier stortingsrepresentanten.

Særlig bekymret er han heller ikke for alle barna som ser på Flipper som en god venn. Ifølge Stavanger Aftenblad mener Bastesen at ungene må lære seg om livets realiteter.

- Verden er brutal, sier han.

- Når dyr skades og pines, så er det bedre for dem å dø. Skudd er det mest fornuftige.

Havnet i propellen

Det var under den store Gladmatfestivalen sist helg at Flipper kom borti propellen på en båt fra brannvesenet. Tre dype sår, ett i nærheten av pustehullet, ble resultatet av ulykken. Selv om ekspertene nå tror delfinen er på bedringens vei, er Flipper fortsatt i faresonen i minst en uke til. Veterinærer og dyrevenner følger derfor nøye med på tilstanden til den folkekjære gledessprederen. Tilstanden er ikke lenger kritisk.

- Når delfinen så langt ikke viser tegn på at den har fått infeksjon i sårene, tyder det på at den verste krisen er over, sier fungerende distriktsveterinær Karl Einar Kleppe til Aftenposten.

Bastesen får ingen støtte for forslaget om å skyte Flipper, verken fra direktøren for Akvariet i Bergen eller fra distriktsveterinæren.

På onsdag tok Flipper seg en tur helt inn til Sandnes i bunnen av Gandsfjorden, nesten to mil sjøveien fra Stavanger havn. I går svømte han en tur ut til en gammel venn på Grasholmen utenfor Stavanger, Torbjørn Haraldsen. Han har kjent Flipper i over et år, og sier til Stavanger Aftenblad at han nå er optimistisk på vennens vegne.

- Han ser ut til å ha det bedre nå.

Han tror ikke Flipper blir avlivet:

- Det ville ha blitt oppstyr. Da må de jammen skyte fort og rømme!