Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skyt ham, skyt ham

Det ropte storebror (22) til lillebror (20) da de så farens drapsmann, Atle Bakke, kjøre forbi på Tøyen.

SIKTET: Et brødrepar er siktet for overlagt drap etter skuddene i Jens Bjelkesgate på Tøyen, som drepte norsk-somalieren Atle Bakke. Foto: Øistein Norum Monsen_
SIKTET: Et brødrepar er siktet for overlagt drap etter skuddene i Jens Bjelkesgate på Tøyen, som drepte norsk-somalieren Atle Bakke. Foto: Øistein Norum Monsen_ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Det er en norsk-somalier i 30-åra som har forklart dette til etterforskerne.

Denne mannen satt sammen med Bakke i bilen i Jens Bjelkesgate seint på kvelden 2. august. Han ble selv truffet av skudd, men klarte å flykte.

Norsk-somalieren ble seinere funnet av politiet på t-banestasjonen på Tøyen. Lillebroren har erkjent å ha avfyrt skuddene, men han nekter straffskyld. Det samme gjør storebroren, som angivelig skal ha kommandert lillebror til å skyte.

Kriminalpolitiet mener drapet på Bakke var planlagt.

38-åringen ble i 1994 dømt i Skien for å ha drept brødrenes far, og dette blir etterforsket som et mulig motiv. Begge er siktet for overlagt drap.

Ble skremt
Etter det Dagbladet forstår foreligger det forklaringer i saken om at Bakke angivelig skal ha gjort et utfall mens han satt i bilen. Dette skal i hvert fall en av brødrene har oppfattet som skremmende, og skuddene falt.

Dette er opplysninger politiet ikke fester lit til.

En 19-åring, som ble arrestert sammen med brødrene etter drapet, ble sist uke løslatt av politiet. Denne mannen kjørte lillebroren fra Groruddalen til Tøyen før drapet.

19-åringen har konsekvent nektet straffskyld. Advokat Vidar Lind Iversen, som forsvarer 19-åringen, sier til Dagbladet at klienten er glad for å komme ut av varetekt. Han er fortsatt siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap.

- Jeg regner med at det ikke blir reist tiltale mot 19-åringen, etter at han er løslatt, sier Lind Iversen.

Var kaos
19-åringen forklarer at storebroren var på Tøyen, da han kom dit seint på kvelden i en Audi sammen med lillebroren. Etter at lillebroren hadde gått ut av bilen, og sto sammen med storebroren, falt skuddene som drepte Bakke.

Etter det Dagbladetfår opplyst, forklarer 19-åringen at han ikke direkte så at skuddene falt, men at han oppfattet i speilet at det var kaos bak ham. Etter drapet satte begge brødrene seg inn i Audien. 19-åringen kjørte et kort stykke, før han ba de to gå ut av bilen.

Det skal de ha gjort frivillig.

Bilen brent
Flere personer er siktet i saken. En 20-åring er siktet for å ha holdt de tre siktede skjult i en leilighet ved Ullevål stadion. 20-åringen satt elleve dager i varetekt uten at det var avsagt rettskjennelse for varetekt. Han ble løslatt etter en kjennelse i Høyesterett.

Audien, som 19-åringen kjørte, ble funnet påtent på Rosenhoff i Oslo 8. august. Flere personer ble observert løpende fra den brennende bilen. På dette tidspunkt satt de tre drapssiktede og 20-åringen i varetekt. Brødrene er varetektsfengslet fram til 4. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media