- Skyt ulvene!

Ulveparet som herjer i saueflokkene deres, må skytes, mener bygdefolket i Rendalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det hadde vært veldig greit om noen hadde klart å skyte ulven i nødverge. Det innrømmer jeg gjerne. Ellers stoler vi på at fellingstillatelsen kommer til høsten.

Det sier rovdyrkonsulent Rune Granås i Rendalen kommune. Han får støtte av lederen i Rendalen Bonde- og Småbrukarlag, Theodor Ole Nytrøen.

Vekk med ulven

- Går ulvene til angrep nå, blir de drept. Det er jeg helt sikker på. Heretter bli det ikke skutt skremmeskudd, sier han.

Å ta det fredede ulveparet har blitt en kampsak for bøndene i Rendalen. Etter ulvemassakren, der småbrukeren Harry Øslund mistet 50 av saueflokken på 80, er hele bygda enige.

- Det er ulven eller oss. Gir vi oss nå, har vi tapt for alltid. Det er ikke mulig å drive husdyrhold med så mye rovdyr som vi har i området. I Rendalen er det ikke noe alternativ for bønder som må legge ned. Da starter fraflyttingen, sier Nytrøen.

Nå er alle sauene i kommunen flyttet enten til innmark eller til et område overvåket av gjetere. Slik vil bøndene sikre seg mot å miste flere dyr.

Bøndene skremt

- Å lete etter ulvene nå er fåfengt. De er for vanskelige å finne. Så det vil ikke bli noen organisert jakt på rovdyrene. Det vil være helt tilfeldig om noen kommer over dem, sier Nytrøen.

- Miljøvernerne er sterke, men vi må være sterkere, sier han.

Rovdyrkonsulent Rune Granås tror bøndene har vært skremt av oppstyret etter nødvergeskyting. Derfor har ingen skutt ulven, selv om den praktisk talt har vandret rundt i saueflokkene.

<B>MISTET ALT: </B>Ulveparet drepte 50 av saueflokken på 80 hos småbrukeren Harry Østlund.