Skyte-drama endte tragisk

Far og sønn ble funnet døde. Begge var skutt. Familietragedien rystet i natt det lille lokalsamfunnet Kopervik på Karmøy .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde fått tips om at en voldsmistenkt Karmøybu befant seg i leiligheten til sin eks-kone. Da tre tjenestemenn gikk inn for å pågripe mannen, lød det plutselig tre skudd fra kjelleren.

Politifolkene tok ingen sjanser og kom seg raskt i sikkerhet. Lensmannen i Avaldsnes, Åsmund Austerheim, sier at de vurderte situasjonen som potensielt farlig og kalte inn forsterkninger både fra lensmannsetaten på Karmøy og fra politikammeret i Haugesund.

Naboer ble avakuert, og politiet la en jernring rundt bolighuset.

Begge døde

Etter at et titalls politifolk fra Haugesund og Karmøy hadde beleiret huset

fra 19-tida til 01.45 i natt, uten å vite hva som hadde skjedd etter at de tre skuddene falt, våget de ikke å vente lenger.

- Etter lange observasjoner fant vi ut at vi bare var nødt til å ta sjansen på å gå inn, sier lensmann Åsmund Austerheim.

Det de fryktet aller mest, hadde skjedd. Både faren og tenåringssønnen sønnen var drept. Alt tyder på at den desperate faren har skutt både sønnen og seg selv.

Naboer Dagbladet har snakket med forteller at paret gikk fra hverandre bare for et par måneder siden.

Det er uvisst hvorfor Karmøybuen i førti-åra befant seg i sin eks-kones leilighet i går kveld. Mannens eks-kone og deres felles datter var ute av huset da skuddene falt. Politiet klarte imidlertid ikke å lokalisere parets sønn. De fryktet derfor at han kunne være inne i kjelleren sammen med sin far.

Evakuert

Gjertrud Kvinnesland Budal (10) og venninnen hennes Line Tveit lekte sammen hjemme hos Gjertrud da det smalt. Mamma Åse Kvinneslaqnd fortelkler at de to jentene var svært oppskaket av hendelsen.

- Først kom en politimann og gav oss streng beskjed om å låse døra og å holde oss inne. Vi fikk ingen informasjon om hva som skjedde før vi så det på TV. Etter fire timer isolert ble vi endelig hentet ut av bevæpnede politifolk, forteller Åse Kvinnesdal til Dagbladet.