Skyte-drama

STAVANGER (Dagbladet): Politiet hadde fått tips om at en voldsmistenkt Karmøybu befant seg i leiligheten til sin eks-kone. Da tre tjenestemenn gikk inn for å pågripe mannen, lød det plutselig tre skudd fra kjelleren. Gjertrud og Line måtte evakueres fra naboleiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolkene tok ingen sjanser og kom seg raskt i sikkerhet. Lensmannen i Avaldsnes, Åsmund Austerheim, sier at de vurderte situasjonen som potensielt farlig og kalte inn forsterkninger både fra lensmannsetaten på Karmøy og fra politikammeret i Haugesund.

Familietragedie

Naboer Dagbladet har snakket med forteller at paret gikk fra hverandre bare for et par måneder siden.

Det er uvisst hvorfor Karmøybuen i førti-åra befant seg i sin eks-kones leilighet i går kveld. Lensmann Austerheim vil ikke kommentere ryktene om at politiet var på jakt etter han på grunn av bråk med familien. Mannens eks-kone og deres felles datter var ute av huset da skuddene falt. Politiet klarte imidlertid ikke å lokalisere parets sønn. De fryktet derfor at han kunne være inne i kjelleren sammen med sin far.

Evakuert

Gjertrud Kvinnesland Budal (10) og venninnen hennes Line Tveit lekte sammen hjemme hos Gjertrud da det smalt. Mamma Åse Kvinnesland forteller at de to jentene var svært oppskaket av hendelsen.

- Først kom en politimann og gav oss streng beskjed om å låse døra og å holde oss inne. Vi fikk ingen informasjon om hva som skjedde før vi så det på TV. Etter fire timer isolert ble vi endelig hentet ut av bevæpnede politifolk forteller Åse Kvinnesland til Dagbladet.