Skytebas siktet etter dødsulykke

Skytebasen som var ansvarlig da en person ble drept og flere ble skadd i Namsos i begynnelsen av februar, er nå siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere hadde skytebasen, som detonerte dynamittsalven, status som mistenkt. 54 år gamle Johannes Lindsetmo fra Overhalla i Nord-Trøndelag omkom i sprengningsulykken. Ulykken skjedde i forbindelse med arbeid i Vikatunnelen i Namsos, det såkalte Namdalsprosjektet.

Skytebasens bolig er nå ransaket og en datamaskin og en bilhenger med sprengstoff er beslaglagt. Politiet ønsker blant annet å sjekke om skytebasens sprengningsplan er lagret i datamaskinen, skriver Adresseavisen.

- I tillegg har forhenværende prosjektleder for Namdalsprosjektet i Statens vegvesen fått endret sin status fra vitne til mistenkt i saken, opplyser politiinspektør Helene Harsvik til avisa.

Den tidligere prosjektlederen politietterforskes for et eventuelt brudd på helse-, miljø- og sikkerhetsbestemmelsene i forskriften om eksplosjonsfarlig stoff. Politiet understreker at den endrede statusen ikke må tolkes dit hen at noen er kommet nærmere straffskyld.

(NTB)

EN DØDE: En 54 år gammel mann ble drept da stein fra en sprengning fløy ukontrollert i Namsos sentrum 7. februar. Flere andre ble skadd.