Skytebas tiltalt for uaktsomt drap

En 32 år gammel skytebas er tiltalt for uaktsomt drap. Han var ansvarlig for sprengningen da en kvinne i Grimstad døde etter å ha blitt truffet av en 2,9 kilo tung stein, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nå 32 år gamle skytebasen ledet sprengningsarbeidet på tomten til Ericssons nye teknologisenter i Grimstad da ulykken skjedde i februar i år. Etter en sprengning fløy en 2,9 kilo tung stein ifølge tiltalen, 342 meter i luftlinje. Steinen traff først bakken, siden Karin Andersen (36) i hodet der hun satt i bilen sin utenfor en idrettshall. Kvinnen døde momentant.

Ifølge tiltalen, som statsadvokatene i Agder har tatt ut, sørget ikke skytebasen for tilstrekkelig tildekking og sikring av salven som inneholdt mer enn 1,8 kilo sprengstoff. Tiltalen sier også at tiltalte ikke sørget for tilstrekkelig varsling og sikring av området rundt sprengningsstedet. Som skytebas hadde han ansvar for at dette skulle skje, skriver avisen.

Mannen er også tiltalt for flere brudd på lov om eksplosive varer.

Skytebasens advokat, Harald Stabell, sier mannen nekter å ha opptrådt uaktsomt i forbindelse med sprengningen, og erkjenner derfor heller ikke straffskyld for noen av forholdene.

(NTB)