Skytedrama i beleiret politistasjon

Islamsk gerilja stormet i natt en politibase i indisk Kashmir og drepte tre politimenn. Militsen er nå fanget inne på politistasjonen som er under tung skuddild.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Geriljasoldatene har forskanset seg inne på basen, men vi vet ikke hvor mange det dreier seg om, sier en polititalsmann til nyhetsbyrået AP.

Politiet opplyser at minst tre tjenestemenn er drept i angrepet som skjedde i natt lokal tid. Geriljaen slo til bare timer etter at Indias utenriksminister Jaswant Singh kom med enda en klar advarsel til Pakistan. Dersom de ønsker fred, må de straks stanse den islamske militsen som utfører terrorangrep i indisk Kashmir.

Mer om Kashmir

Dersom India og Pakistan går til krig, kan det bli tidenes største menneskeskapte miljøkatastrofe. Les hvilke økonomiske, politiske og miljømessige konsekvenser det får.

Krangelen om fjellstaten Kashmir kan utløse en hellig atomkrig mellom to av verdens mest folkerike land.

Slike angrep er en av hovedgrunnene til den pågående konflikten som kan utløse verdens første atomkrig. Siden 1989 har over 60 000 menneskeliv gått tapt i kampen om fjellområdet Kashmir. India beskylder Pakistan for å finansiere, trene og bevæpne militsen som krysser kontrollgrensa og aksjonerer på indisk territorium. Pakistan insisterer på at de kun gir «moralsk støtte til frihetskampen».

Nattas angrep skjedde i fjellområdet Doda som har vært særlig plaget av muslimsk milits siden 1989. Politibasen hvor geriljaen har forskanset seg, består av kontorer og kaserner.

I natt ble også indiske soldater rammet av et pakistansk artilleriangrep i Kashmir. 15 av soldatene ble såret og drept, melder nyhetsbyrået AFP. Angrepet skal også ha ødelagt seks bunkere som brukes av indiske soldater.

KLAR TIL KRIG: Over en million soldater fra India og Pakistan står klar ved den omstridte grensa. Her sitter pakistanske soldater og hører på gårsdagens tale fra president Musharraf hvor han lover at Pakistan skal slippe løs stormen dersom inderne krysser grensa.
<B>PRØVER Å UNNGÅ KRIG: Den britiske utenriksminiseren Jack Straw (venstre) møtte i går Indias utenriksminister Jaswant Singh.