Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skytedrama i Lillehammer

Mannen som har forskanset seg i en enebolig overga seg til politiet i 22.30-tida. Han skal i kveld ha truet med å drepe seg selv og faren. Flere skudd skal ha vært avfyrt i eneboligen, og politiet har beslaglagt et våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt avhører politiet alle de involverte. Politiet håper at faren, mannen og hans kjæreste kan fortelle hva som egentlig skjedde i løpet av de dramatiske kveldstimene.

Etter å ha forhandlet med politiet, valgte mannen i 30-åra å komme ut av huset i 22.30-tida. Da ble han pågrepet umiddelbart og brakt til politihuset.

- Ingen er skadd, sier politijurist Lars Ringvik ved Lillehammer politidistrikt.

Han opplyser at et våpen er funnet i huset, men politiet vet ikke om det er blitt avfyrt.

Like etter klokka 22 fikk politiet telefonkontakt med den berusede mannen som hadde forskanset seg i sitt og farens hjem. Mannen avviste at skudd var avfyrt, men naboer og politipatruljer hørte flere skudd.

Væpna politistyrker omringet eneboligen som ligger i et stille boligfelt på Suttestad sør for Lillehammer. Det var sønnens kjæreste som varslet om dramaet klokka 20.17. Hun fortalte at sønnen truet med å skyte seg selv og faren. Han skal ha drukket alkohol og spist piller.

Få minutter seinere hørte hun og naboene et skudd fra huset.

- Vi visste ikke om noen var skutt, sier politijurist Lars Ringvik ved Lillehammer politidistrikt.

10 politimenn var involvert i aksjonen - flesteparten bevæpna. De så begge mennene i vinduet, og de syntes å være uskadd.

Politiet ringte mannens mobilsvar, og han ringte deretter tilbake til politiet.

- Vi prøver å holde gående en dialog med ham. Han er ikke så beruset at det ikke går an å prate med ham. Foreløpig stiller han seg undrende til at det skal være avfyrt skudd, sa Ringvik like før klokka 22.30.

Pressen og nysgjerrige tilskuere ble holdt på god avstand. Det rolige nabofeltet var sperret av i begge ender. Et titall eneboliger var innenfor sperringene.

- I utgangspunktet er vi bare to på jobb, og det tar de å skaffe nok folk til et slik oppdrag. Derfor har det tatt så lang tid, forklarer vaktleder Viktor Stenumsgård ved Lillehammer politidistrikt.

Ved midnatt drev politiet og sikret åstedet. Naboene som ble evakuert fikk også vende tilbake.