Skytedrama i natt inn i Toska-sak

Kan påvirke befaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ville stjele Viagra

(Dagbladet.no):I dag møtte David Aleksander Toska opp til sin andre dag i Oslo tingrett. Her står han tiltalt for det såkalte bankboksinnbruddet på Bryn i Oslo i 2001 og for et innbruddsforsøk hos Norsk Medisinaldepot i 2000. Begge steder ble det brukt et digert bor for å komme seg inn i lokalene.

I innbruddet på Bryn boret Toska og hans medhjelpere seg inn i banken og de fikk med seg verdier for over 20 millioner kroner. I innbruddsforsøket på Norsk Medisinaldepot planla Toska og medhjelperne å få med seg store mengder tabletter.

I dag var det planlagt at retten skulle på befaring ved Norsk medisinaldepot, og stedet på Nordstrand der Toska stakk av fra politiet. Denne befaringen kan nå påvirkes av et skuddrama i Bærum i natt.

15 til 29 skudd ble  avfyrt mot et bolighus. Utenfor huset sto en bil registrert på Schibsted-arvingen Harald Stian Undrum, som er dømt for uaktsomt heleri i forbindelse med penger han mottok fra David Toska. Aktor Petter Mandt sier til Dagbladet.no at dette antageligvis vil påvirke de planlagte befaringene i dag.

-  Men jeg styrer ikke sikkerheten. Det er politiet som foretar denne vurderingen, sier aktor Mandt.

Sjef for kriminialavdelingen ved Asker og Bærum, Einar Aas, svarer følgende da ANB spør ham om skytingen ha en sammenheng med feiden mellom David Toska og Harald Undrum:

- Vel, dette skjedde neppe tilfeldig og skytingen var nok et signal om noe. Men noe mer enn det vil jeg ikke si nå, sier han.

HULL I STUEVINDUET: Mellom 15 og 20 skudd ble avfyrt mot et bolighus i Bærum i natt. Saken knyttes nå til Toska-rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Scanpix
HULL I STUEVINDUET: Mellom 15 og 20 skudd ble avfyrt mot et bolighus i Bærum i natt. Saken knyttes nå til Toska-rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Scanpix Vis mer

Vikar-flause

Under Toskas forklaring i retten i dag kom det fram at det bare var tilfeldigheter gjorde at Toska og co ikke ble tatt på fersken i bankbokskuppet. Politiet viste om planene, det var derfor banken hadde fjernet alle sine penger fra hvelvet. Men de visste ikke når tyvene ville slå til. Vikaren på alarmsentralen til Securitas hadde fått beskjed om å gi beskjed hvis det kom inn melding om linjebrudd ved Gjensidige Nor på Bryn. Da denne meldingen kom inn, la vikaren imidlertid bare merke til adressen, nemlig Jernbaneveien 1.

- Så han trodde meldingen kom fra Jernbanetorget og gjorde ikke noe mer med det. Noe slikt er jo helt usannsynlig, det er som å vinne i lotto. I ettertid har jeg lest i dokumentene at denne vikaren fikk problemer fordi de trodde han også hadde vært med på dette. Stakkars mann, sa Toska i retten i dag.