Skytedrama i Sogn og Fjordane

Bevæpnede mannskaper fra beredskapstroppen ved Oslo politidistrikt dro ved 03-tiden i natt av gårde for å bistå politiet i Sogn. En psykisk ustabil 57 år gammel mann med flere skytevåpen forskanset seg i går i Lærdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har ikke oppnådd kontakt med mannen, og har ikke fått situasjonen under kontroll, sier politiinspektør Knut Erik Evju ved Sogn politidistrikt til NTB.

Gården ligger i Tønjum like sør for Lærdalsøyri i Sogn og Fjordane. Mannen er trolig med en Krag-Jørgensen rifle og flere haglgevær, og har truet med å skyte de som nærmer seg gården. Det skal ikke være andre i huset.

40 mennesker er evakuert, blant dem er 30 ansatte i Statens vegvesen, som overnattet i en boligbrakke like ved. I tillegg er fire hus i nærheten evakuert.

Sogn politidistrikt ba utpå natten beredskapstroppen ved Oslo politidistrikt om hjelp.

Ingen kontakt

Etter ni timer var situasjonen ved gården i Lærdal kommune fortsatt uavklart. 57-åringen løsnet flere skudd onsdag kveld, og ved 01 tiden natt til torsdag.

- Han tar ikke telefonen, og vi har ikke klart å få kontakt med ham, sier stabssjef Olav Borlaug ved Sogn politidistrikt.

Åtte politimenn - av dem sju bevæpnet - fra lensmannskontorene i Årdal og Lærdal sikret sammen med Sogn politidistrikt stedet gjennom natten.

Psykisk ustabil

Politiet opplyser at mannen tidligere på dagen oppsøkte lege av psykiske årsaker. Senere på dagen kom legen til gården, hvor mannen oppholdt seg sammen med sin sønn.

Det er uklart hva som videre skjedde, men 57-åringen skal ha truet de to, og de forlot så gården. Mannen skal siden ikke ha snakket med noen.

Politiet fikk meldingen om de verbale truslene i går klokken 19.15, og gikk til aksjon like etter.

Skuddene mannen har avfyrt skal ikke ha vært rettet mot noen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer