Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skytedrama i USA - minst fem drept i treningsstudio

Våpendesperado skjøt minst ni før han tok sitt eget liv.

 KAOS:  En ambulanse tar hånd om en kvinne som var i treningsstudiet da mannen stormet inn, slokket lys og skjøt rundt ved 08.15-tiden lokal tid tirsdag - 02.15 onsdag norsk tid.  Foto: JOE APPEL/AP/SCANPIX.
KAOS: En ambulanse tar hånd om en kvinne som var i treningsstudiet da mannen stormet inn, slokket lys og skjøt rundt ved 08.15-tiden lokal tid tirsdag - 02.15 onsdag norsk tid. Foto: JOE APPEL/AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Minst fem mennesker er drept og ni alvorlig såret etter at en mann begynte å skyte vilt rundt seg med et våpen i et treningsstudio sør for Pittsburg i den amerikanske delstaten Pennsylvania, melder flere lokale medier i natt norsk tid.

Mannen kom inn en bakdør under en aerobictime, tok fram et håndvåpen fra en veske og slo av lyset før han begynte å skyte rundt seg.

De første alarmmeldingene til politiet kom klokka 20.15 tirsdag kveld lokal tid - 02.15 norsk tid onsdag.

Treningsstudioet LA Fitness Center ligger i et kjøpesenter i småbyen Bridgeville i Collier Township. Minst 15 ambulanser og 20 politibiler var raskt på åstedet, og hele området er avsperret. Skytingen skejdde på ett-årsdagen for åpningen av studioet.

Like før kl. 04.30 bekreftet politiet at fem mennesker er døde - blant dem våpendesperadoen selv.  Han traff minst ni mennesker før han rettet våpenet mot seg selv og trakk av.
Minst fem kvinner totalt er kritisk skadd.

30 på trening
En kvinne som var i treningsstudioet da mannen kom stormende inn, sier til den lokale tv-stasjonen WTAE ved 03.45-tiden norsk tid at lokalet var fullsatt med om lag 30 personer som trente, de aller fleste kvinner.

- Det var en hvit, middelaldrende mann som jeg aldri har sett her. Han dro opp våpenet fra en treningsbag, sier kvinnen, som var to meter fra våpendesperadoen da hun greide å komme seg ut av rommet.

 SJEKKER BILER:  En foreløpig uidentifisert hvit, middelaldrende mann kom inn bakdøra til  et av treningsrommene i LA Fitness Center.  Politiet sjekker i morgentimene alle bilene som står parkert for å sjekke om en av dem kan tilhøre våpendesperadoen. Foto: BILL WADE/POST-GAZZETTE/AP/SCANPIX.
SJEKKER BILER: En foreløpig uidentifisert hvit, middelaldrende mann kom inn bakdøra til et av treningsrommene i LA Fitness Center. Politiet sjekker i morgentimene alle bilene som står parkert for å sjekke om en av dem kan tilhøre våpendesperadoen. Foto: BILL WADE/POST-GAZZETTE/AP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling