Skyte­drama i USA

I over sju timer barrikaderte en mann seg i en bolig før han ble pågrepet. Seks politifolk er blitt skutt, mens fem personer ble holdt fanget.

SKYTEDRAMA: seks politifolk ble skutt og fem ble holdt som gissel. Mistenkt skytter ble pågrepet. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag norsk tid barrikaderte en mann seg i en bolig i nabolaget Nicetown i den amerikanske byen Philadelphia i over sju timer. I flere timer skøyt mannen mot politiet, før han torsdag morgen ble pågrepet.

Skuddvekslingen startet omkring klokka 23 norsk tid, og politiet meldte at de hadde pågrepet mannen like over klokka 06 torsdag morgen.

Seks politifolk ble skutt, og ble sendt til sykehus uten livstruende skader, opplyste talsperson for politiet Eric Gripp.

I tillegg har ytterligere én politibetjent blitt skadd i en trafikkulykke tilknyttet hendelsen.

Innsatsleder på stedet Richard Ross forteller at fem personer, deriblant to politifolk, ble holdt fanget i boligen i flere timer. Omkring klokka 04 norsk tid ble alle fem reddet ut av en SWAT-gruppe.

- Skytingen har pågått i flere timer. Jeg har jobbet i politiet i 30 år, og har aldri sett en liknende situasjon, sier Ross.

Fem reddet ut

En rekke ganger gjennom natta opplyste politiet at situasjonen var pågående, og at den mistenkte skytteren var væpnet.

- Politiet forsøker å kommunisere med skytteren. Vi oppfordrer ham til å overgi seg, og unngå ytterligere skader, sa Gripp i natt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer