Skytedrama og flystyrt i Los Angeles

Tre personer ble drept i en skyteepisode ved det israelske flyselskapet El Al sin billettskranke på flyplassen i Los Angeles. Like etterpå styrtet et småfly i en menneskemengde like utenfor byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytedramaet fant sted på Los Angeles International Airport (LAX), melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge politikilder er det tre personer som er drept, i skyteepisoden som fant sted ved det israelske flyselskapet El Al sin billettskranke, melder nyhetsbyrået AP.

Minst sju personer skal ha blitt såret i skuddvekslingen. Minst en av de sårede skal ha blitt knivstukket.

Det er foreløpig ikke noe som tyder på at skytingen har noen terrorsammenheng, opplyser en polititalsmann til CNN.

Israelske myndigheter mener imidlertid bestemt at episoden var en terrorhandling. Både landets utenriksminister Shimon Peres og transportminister Efraim Sneh hevder dette, ifølge Reuters.

Situasjonen ved flyplassen er svært kaotisk. Tusener av mennesker ble øyeblikkelig evakuert fra den internasjonale terminalen etter skytedramaet. Trafikken står i store køer med tusenvis av biler i områdene i nærheten av flyplassen.

Ifølge AP skal en væpnet mann ha åpnet ild mot minst en annen person. Denne væpnede mannen er en av de tre døde, opplyser polititalsmann Alex Baez.

Det var en av El Als egne vakter som skjøt ned og drepte den væpnede mannen. Mannens nasjonalitet og motiv for handlingen er ikke kjent, ifølge CNN. Øyenvitner skal imidlertid ha fortalt at mannen skrek om at noen hadde tatt jobben hans, før han fyrte løs.

Flyselskapet El Al er det eneste som har egne væpnede vakter på flyplassen, noe selskapet har fått tillatelse til etter flere tiår med overhengende terrorfare og flere terrorforsøk.

FBI skal holde en pressekonferanse om skyteepisoden i løpet av kvelden, melder CNN.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>LAX: </B>Los Angeles internasjonale flyplass.<br>Arkivfoto: AP/SCANPIX
Arkivfoto: REUTERS