Skytedrama på svensk skole

Bare flaks hindret at noen ble drept da en svensk skoleelev fyrte av en avsagd hagle bak døren til toalettet på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haglkulene ble sittende fast i en dør rett overfor toalettdøren, og kunne lett tatt livet av noen.

- Om noen hadde stått utenfor døren ville det blitt hull i kroppen. Skuddet ville ha vært dødelig, sier vakthavende Thore Söderström ved Uppsala-politiet til Expressen.

Den 18 år gamle gymnas-eleven hadde med seg en avsagd hagle i veska da han kom til Uven-gymnaset fredag morgen - uten at noen visste om det. Han ble av en uvitende lærer bedt om å forlate klasserommet fordi han laget bråk, og gikk da til toalettet.

Der skjøt han et skudd som gikk rett gjennom døren. En fritidspedagog hørte smellet og sprang ned til toalettet der 18-åringen satt med geværet. Gutten låste opp og ga fra seg våpnet. Så ble han av skolens ledelse bedt om å gå hjem.

Politiet fikk melding om skuddet først halvannen time senere, og kan ikke fatte hvordan rektor kunne sende gutten hjem. Ved 16-tiden meldte gutten seg for politiet, og et par timer senere ble han overlatt til sosialkontoret i byen.

Gutten har forklart at han fant våpnet i skogen. Han er slett ikke ukjent for politiet, og har flere ganger vært innblandet i småkriminelle handlinger.