Skytedrama ved Sikh-tempel kan være terrorisme.

Politiet etterforsker drapene på sju mennesker ved et Sikh-tempel i USA søndag som et mulig terrorangrep.

SKYTEDRAMA: Sju personer ble skutt og drept i skytedramaet i et Sikh-empel i Oak Creek, sør for Milwaukee i USA. Gjerningsmannen er en av de drepte. Politiet opplyser at angrepet etterforskes som «innenlandsk terrosisme». Foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
SKYTEDRAMA: Sju personer ble skutt og drept i skytedramaet i et Sikh-empel i Oak Creek, sør for Milwaukee i USA. Gjerningsmannen er en av de drepte. Politiet opplyser at angrepet etterforskes som «innenlandsk terrosisme». Foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det opplyser politisjef John Edwards, i Oak Creek i delstaten Wisconsin. Han sier skytedramaet etterforskes som et tilfelle av «innenlandsk terrorisme», skriver CNN.

Etterforskningen tyder så langt på at gjerningsmannen opererte alene. Seks personer ble skutt og drept før han selv ble drept av politiet. Av de skadde er også en politimann som kom først på stedet.

Den skadde politimannen ble søndag ettermiddag operert etter å ha blitt skutt flere ganger, og sykehuset melder at han trolig vil overleve.To halvautomatiske håndvåpen som ble brukt av gjerningsmannen ble tatt med fra stedet, opplyser en politikilde til CNN.

Tempellederen ble skutt Ifølge Edwards er Sikh-tempelet blitt gjennomgått av politifolk på stedet. Fire personer er funnet drept inne i tempelbygningen og to utenfor, i tillegg til gjerningsmannen.

Lokalavisa Milwaukee Sentinel-Journal skriver at lederen i tempelet, Satwant Kaleka, er blant de skadde. Han skal ha blitt skutt da han forsøkte å overmanne gjerningsmannen.

- Ingen er sinte her. Vi er bare forvirret, og vi forsøker å finne ut hva som har skjedd, sier Darshan Dhaliwal, en annen leder i menigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer