Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skytedrama ved Sikh-tempel kan være terrorisme.

Politiet etterforsker drapene på sju mennesker ved et Sikh-tempel i USA søndag som et mulig terrorangrep.

SKYTEDRAMA: Sju personer ble skutt og drept i skytedramaet i et Sikh-empel i Oak Creek, sør for Milwaukee i USA. Gjerningsmannen er en av de drepte. Politiet opplyser at angrepet etterforskes som «innenlandsk terrosisme». Foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
SKYTEDRAMA: Sju personer ble skutt og drept i skytedramaet i et Sikh-empel i Oak Creek, sør for Milwaukee i USA. Gjerningsmannen er en av de drepte. Politiet opplyser at angrepet etterforskes som «innenlandsk terrosisme». Foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det opplyser politisjef John Edwards, i Oak Creek i delstaten Wisconsin. Han sier skytedramaet etterforskes som et tilfelle av «innenlandsk terrorisme», skriver CNN.

Etterforskningen tyder så langt på at gjerningsmannen opererte alene. Seks personer ble skutt og drept før han selv ble drept av politiet. Av de skadde er også en politimann som kom først på stedet.

Den skadde politimannen ble søndag ettermiddag operert etter å ha blitt skutt flere ganger, og sykehuset melder at han trolig vil overleve.

To halvautomatiske håndvåpen som ble brukt av gjerningsmannen ble tatt med fra stedet, opplyser en politikilde til CNN.

Tempellederen ble skutt Ifølge Edwards er Sikh-tempelet blitt gjennomgått av politifolk på stedet. Fire personer er funnet drept inne i tempelbygningen og to utenfor, i tillegg til gjerningsmannen.

Lokalavisa Milwaukee Sentinel-Journal skriver at lederen i tempelet, Satwant Kaleka, er blant de skadde. Han skal ha blitt skutt da han forsøkte å overmanne gjerningsmannen.

STORE STYRKER: Politiet kom raskt til stedet da skytingen startet søndag. En politimann er blant de skadde. Foto: ALLEN FREDRICKSON / REUTERS / NTB SCANPIX
STORE STYRKER: Politiet kom raskt til stedet da skytingen startet søndag. En politimann er blant de skadde. Foto: ALLEN FREDRICKSON / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

- Ingen er sinte her. Vi er bare forvirret, og vi forsøker å finne ut hva som har skjedd, sier Darshan Dhaliwal, en annen leder i menigheten.

Tempelets menighet er på mellom 250 og 400 personer. Folk hadde samlet seg i tempelet fra klokka 6.30 søndag morgen, ifølge Milwaukee Sentinel-Journal.

Da skytingen startet klokka 10.30, hadde det begynt å komme flere folk frem mot at gudstjenesten skulle starte klokken 11.30.

I SORG: En mann utenfor Sikh-tempelet, viser tydelige følelser etter skytedramaet i USA. Foto: JEFFREY PHELPS / AP PHOTO / NTB SCANPIX
I SORG: En mann utenfor Sikh-tempelet, viser tydelige følelser etter skytedramaet i USA. Foto: JEFFREY PHELPS / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media