MISTENKT PÅGREPET: Politiet har pågrepet den mistenkte etter skyteepisoden i Maryland. Den mistenkte ligger kritisk skadd på sykehus. Foto: EPA / Scott Serio / NTB scanpix
MISTENKT PÅGREPET: Politiet har pågrepet den mistenkte etter skyteepisoden i Maryland. Den mistenkte ligger kritisk skadd på sykehus. Foto: EPA / Scott Serio / NTB scanpixVis mer

Skyteepisode i Maryland. Tre personer drept

Den 26 år gamle kvinnen som sto bak skytingen er død.

Ifølge ABC News skal flere personer være skutt i en skyteepisode i en lagerbygning i Aberdeen i delstaten Maryland i USA.

En lokal politimann sier til nyhetsbyrået AP at tre personer er drept.

Mistenkt gjerningsperson kritisk skadd

Under en pressekonferanse torsdag ettermiddag sier politisjef i Harford County, Jeffrey R. Gahler, at tre personer er bekreftet drept.

- Sju personer ble skutt, inkludert skytteren. Tre personer er på sykehus, og vil trolig overleve. Tre personer er drept, sier Gahler.

Gjeringspersonen var en 26 år gammel kvinne, som døde på sykehuset av selvpåførte skader.

- Hun var bevæpnet med et håndvåpen og flere magasin. Det ble ikke avfyrt noen skudd fra politiet, sier Gahler, som legger til at kvinnen handlet alene.

Den 26 år gamle kvinnen hadde bostedsadresse i Baltimore, og var midlertidig ansatt hos bedriften RiteAid, som har tilhold i lagerlokalene i Aberdeen.

- Hun kom på jobb som vanlig torsdag morgen klokka 09, før hun begynte å skyte folk. Vi har ikke noe motiv på nåværende tidspunkt, sier Gahler.

Ba folk holde seg borte

Det var torsdag morgen lokal tid de første meldingen om skyteepisoden kom. Politiet i Harford County bekreftet på Twitter at de hadde rykket ut til en skyteepisode. De ba folk holde seg borte fra området.

Skytingen skjedde på et lageranlegg som tilhører apotekkjeden Rite Aid, ifølge Susan Henderson, en talsperson for selskapet, skriver NTB.

Politiet bekreftet tidlig at det var «flere ofre».

Mange veier i området ble sperret av mens politiet jobbet med å sikre området, skriver CBS News.

Lageranlegg

FBI og det føderale byrået for alkohol, tobakk, våpen og sprengstoff (ATF) sendte også mannskap til stedet.

Guvernør i Maryland, Larry Hogan, sier at de følger situasjonen tett.

«Vi følger den forferdelig skytingen i Aberdeen tett. Våre bønner er med alle dem som er rammet, inkludert utrykningspersonell», skriver Hogan på Twitter, og legger til at delstaten står klar til å bidra.

Aberdeen er en liten by som ligger nordøst for Baltimore. Skytingen skjedde på et lageranlegg som tilhører apotekkjeden Rite Aid, ifølge Susan Henderson, en talsperson for selskapet, skriver NTB.

Politiet fikk melding om skytingen klokka 09.09 torsdag morgen lokal tid.

MASSESKYTING: Mistenkt gjerningsmann kritisk skadet etter skyting i Maryland. Video: CNN Vis mer

Saken oppdateres