- HØRTE FLERE SKUDD: Et vitne forteller til lokalavisa Smaalenene at han så en mann bli sparket, før han hørte flere skudd. Foto: DANIEL D. LAABAK / TIPSER.NO
- HØRTE FLERE SKUDD: Et vitne forteller til lokalavisa Smaalenene at han så en mann bli sparket, før han hørte flere skudd. Foto: DANIEL D. LAABAK / TIPSER.NOVis mer

Skyteepisode i Mysen

Tre personer skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er skadd etter en skyteepisode i Mysen i Østfold. En antatt gjerningsmann er pågrepet, melder politiet.

Meldingen om skytingen kom inn til politiet klokka 21.13.

- En person skulle ha et våpen som ble rettet ut i lufta, meddeler Follo politidistrikt.

- Flere skudd Til lokalavisa Smaalenene forteller et vitne at han var ute og luftet hunden i Mysen sentrum, da han så en mann bli sparket. Deretter lød flere skudd.

- En mann kom løpende og sa jeg burde ha meg vekk, sier han.

Ifølge vitnet bar den løpende mannen på ei hagle.

Noen minutter seinere observerte han samme mann - nå tilsynelatende skadd av knivrisp. Han beskrives som «ganske rabiat».

Vitner i området forteller at flere personer ble fraktet ut på båre fra et hus i sentrum. Det er en rekke politibiler og ambulanser i sentrum, og en luftambulanse ankom i 22-tida.

Søk etter flere skadde Skadene de tre - hvorav to er fraktet til sykehus og én til legevakta - har pådratt seg, er trolig ikke alvorlige, opplyser politiet.

Den antatte gjerningsmannen - etter alt å dømme mannen med hagla - ble pågrepet klokka 21.36, og politiet meddeler at de har kontroll på våpenet de antar er blitt brukt i skyteepisoden.

Politiet søker i 22.45-tida etter flere skadde, men de antar at det ikke er flere gjerningspersoner enn én.

Rundt midnatt meddeler Follo politidistrikt at de ikke kjenner bakgrunnen for skytingen.

- Vitner og mistenkte er kjørt til Indre Østfold politistasjon (i Askim, red.anm.) for avhør og tekniske undersøkelser, opplyser de.

STORUTRYKNING: Politiet er på plass med en rekke patruljer. I tillegg er flere ambulanser på åstedet i Mysen sentrum. Foto: GLENN THOMAS NILSEN
STORUTRYKNING: Politiet er på plass med en rekke patruljer. I tillegg er flere ambulanser på åstedet i Mysen sentrum. Foto: GLENN THOMAS NILSEN Vis mer