Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyteepisode i Tyskland - to bekreftet døde

To personer er bekreftet døde. - Han var helt rolig, sier øyenvitne til Dagbladet.

SE LIVE: Siste nytt om skyting i Tyskland. Vis mer

Onsdag ettermiddag melder tysk politi at de har en pågående politiaksjon i byen Halle. Det skal ha blitt avfyrt flere skudd og minst to personer er blitt drept, opplyser politiet.

Ifølge politiet dreier det seg om en skyteepisode i Paulusviertel-distriktet og ber folk i nærheten om å holde seg innendørs.

En video som skal være tatt i Paulusviertel-distriktet ifølge den regionale kringkasteren MDR, viser at en grå bil stanser midt i gata før en mann stiger ut og avfyrer fire skudd med det som ser ut til å være en hagle. Mannen er iført grønne militærliknende klær og hjelm.

Ble øyenvitne

Fotojournalist og kameramann Andreas Splett har kontor og bolig like ved åstedet, og var den som filmet videoen øverst i artikkelen. Han er rystet over hva han ble vitne til.

OFFER: Et av ofrene ligger tildekket på gata i Halle etter skytingen. Foto: Sebastian Willnow / DPA / AP / NTB Scanpix
OFFER: Et av ofrene ligger tildekket på gata i Halle etter skytingen. Foto: Sebastian Willnow / DPA / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har sett mye, men det er avskyelig at mennesker kan gjøre slikt, sier han til Dagbladet.

Kameramannen sier han så gjerningsmannen hente ut til sammen tre våpen fra bilen før skytingen startet - to gevær og en pistol.

- Jeg så mannen rett i øynene. Han var helt rolig mens han skjøt mennesker, sier han.

Én pågrepet

En eller flere gjerningsmenn flyktet ifølge politiet fra stedet i en bil, og ifølge MDR skal de ha flyktet mot Ludwig-Wucherer-Straße, hvor det også skal ha blitt løsnet skudd.

Politiet har stanset all togtrafikk ved byens sentralstasjon.

En person har blitt pågrepet i saken. Politiet oppfordrer fortsatt folk til å være forsiktige og informerer om at de har mye ressurser ute i området.

Det har også kommet meldinger om skudd i byen Landsberg, omtrent 15 kilometer unna Halle. Ifølge MDR er dette bekreftet av en talsperson for politiet. Det er ikke kjent om dette knyttes til skyteepisoden i Halle.

TYSKLAND: Ifølge Bild ble det åpnet ild ved en synagoge i Paulusviertel-distriktet. Foto: REUTERS/Marvin Gaul.
TYSKLAND: Ifølge Bild ble det åpnet ild ved en synagoge i Paulusviertel-distriktet. Foto: REUTERS/Marvin Gaul. Vis mer

Skyting ved synagoge

Tyske medier, blant annet storavisa Bild, melder at hendelsen fant sted ved en synagoge i byen. Det skal også ha blitt kastet en håndgranat inn på den jødiske kirkegården i nærheten.

Avisa Spiegel skriver at de mistenkte tilsynelatende forsøkte å ta seg inn i synagogen. Dette er ikke bekreftet av politiet. Max Privorotzki, leder for det jødiske samfunnet i Halle, bekrefter hendelsen overfor Spiegel.

- Det er for tiden 70 til 80 personer i synagogen, sier han.

Dette skjer på den jødiske helligdagen Yom Kippur, og Spiegel påpeker at det kan være derfor så mange var i synagogen.

Samtidig har også et øyevitne sagt til Bild at han sto inne i en kebabsjappe da han så en mann med hjelm, militærjakke og rifle som skal ha løsnet skudd inn mot restauranten.

- Jeg fant et toalett og låste meg inn der, sier vitnet, Konrad Rösler (28), til avisa.

HALLE: Halle er den nest største byen i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt. Byen har 234 000 innbyggere. Foto: Skjermdump
HALLE: Halle er den nest største byen i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt. Byen har 234 000 innbyggere. Foto: Skjermdump Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling