Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyteepisode utenfor NSAs hovedkontor i USA

Tre personer er pågrepet.

SKYTING: Politiet undersøker åstedet etter meldinger om skyting utenfor NSAs anlegg i Fort Meade, Maryland. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er pågrepet etter en episode utenfor hovedkvarteret til «National Security Agency» (NSA). FBI tror ikke hendelsen var terror.

- Det er ingen grunn til å tro at dette har forbindelse til terror, sa FBI-agenten Gordon Johnson.​

En mistenkt pågrepet
I en pressemelding sier en talsperson fra NSA at politiet har kontroll på situasjonen.

Episoden tok sted onsdag morgen, lokal tid, melder CBS News. De tre ble pågrepet etter at bilen deres kjørte inn i en betongmur ved hovedporten til NSA ved militærbasen Fort Meade i delstaten Maryland, og vaktene åpnet ild mot bilen.

En talsmann for NSA bekreftet at én av de tre var skadd og fraktet til sykehus, og de to andre pågrepet. En vaktmann hos NSA og en tilfeldig forbipasserende ble også skadd i episoden.

Fjernsynsbilder viser det som ser ut til å være politi omringe en mann som ligger på bakken iført håndjern.

Kulehull på bilen
Det er fremdeles uvisst hva bilen gjorde utenfor bygningen.

SKYTEEPISODE: Etterretningsorganet NSAs hovedkvarter ble åsted for en skyteepisode onsdag. Foto: AFP PHOTO / Paul J. RICHARDS
SKYTEEPISODE: Etterretningsorganet NSAs hovedkvarter ble åsted for en skyteepisode onsdag. Foto: AFP PHOTO / Paul J. RICHARDS Vis mer

Et bilde tatt fra WRC-TVs helikopter viser at politiet og brannvesenet er på stedet for å sikre inngangspartiet. Ifølge TV-byrået er kulehullene synlige fra bilens frontvindu. Flere kollisjonsputer er også utløst. Ifølge WRC-TV er blod synlig på bakken.

President Donald Trump er blitt orientert om saken, opplyser Det hvite hus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!