Skytemassakre på senter for funksjonshemmede

Politiet jakter nå tre personer, som skal ha skutt vilt rundt seg på et senter for funksjonshemmede i San Bernardino, California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Opptil 14 personer er drept og opptil 14 personer er skadd i skyteepisoden i San Bernardino, California. Blant annet ABC melder at en av de mistenkte gjerningspersonene er skutt av politiet. En annen mistenkt skal ha barrikadert seg.

- Dette startet klokka elleve. Opptil tre personer tok seg inn. De foreløpige tallene er at over 14 er døde, og over 14 skadd, sier politimester i San Bernardino Jarrod Burguan under en pressekonferanse på åstedet.

Burguan sier at de første rapportene gikk ut på at gjerningsmennene fortsatt befant seg inne på åstedet, The Inland Regional Center, men politiet mener nå at gjerningsmennene har flyktet.

- De var kledd på en måte som indikerer at de var forberedt. De hadde tohånds skytevåpen. Vi kjenner ikke identiteten deres, eller motivet, sier Burguan.
 
Dave Bowdich i FBI sier at politiet «ikke vet» om det dreier seg om en terroraksjon.

- Jeg vet hva dere vil spørre om: «Er dette en terroraksjon?» Svaret er at vi ikke vet, sier Bowdich.

Politiet jakter nå på det de mistenker kan være så mange som tre mistenkte.

Situasjonen på åstedet er fortsatt ikke avklart, melder politiet i San Bernardino på Twitter.

Politiet melder videre at de antatte gjerningsmennene er tungt bevæpnet, at de hadde på seg balaklavaer og kan være iført skuddsikre vester. Fox 10 melder at angriperne stakk av i en svart SUV.

- Det er veldig mye som pågår nå, og alt er veldig uoversiktlig, sier politikvinnen Vicki Cervantes i San Bernardion-politiet til reportere på stedet.

- Julefest Skytinga fant sted inne i handicap-senteret The Inland Regional Center, melder Los Angeles Times.


Senteret har rundt 600 ansatte, og behandler et vidt spekter av funksjonshemminger.

Åstedet er et stort kompleks som består av flere bygninger. Nyhetsbyrået AP siterer en ansatt ved senteret på at konferansehallen som ble åsted for skyteepisoden var utleid til en ekstern leietaker i dag.

TV-stasjonen KTLA har intervjuet en far som snakket med datteren sin som var til stede under skyteepisoden. Han sier at åstedet var en konferansesal som var utleid til en julefest.

- Det var en julefest for offentlig ansatte. Så kom det folk inn og begynte å skyte, sier mannen til KTLA.
  
Dør-til-dør-aksjon Politi går nå gjennom bygningen hvor skytingen pågår, og har ennå ikke klarert hele bygget. De går også fra dør til dør i nabolaget. Politiet sier at de har fått meldinger om at det er fra én til tre personer som står bak den pågående skytingen, melder abc7.

Sosiale medier viser bilder av tungt bevæpnet politi, som omringer et nabolag i San Bernardino, California.

Politiet fikk melding om skytinga klokka 11, lokal tid.

Flere amerikanske medier melder om at det skal være funnet eksplosiver inne på åstedet, og at det er satt i gang en operasjon for å uskadeliggjøre sprenglegemet.

Dagbladet kommer med mer.