Skytemistenkt var i statsministerens livvaktstyrke

Skjøt kolleger med våpen som brukes av Forsvarets spesialsoldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet.no forstår var det et automatvåpen av typen Diemaco C8 som var i bruk da en politimann ved en feil skjøt skarpe skudd og traff to kolleger under en «livvaktøvelse» på Tanum i går.

Det er et våpen som skal være i blant andre PST-livvaktenes arsenal, men som også har vært i bruk i militære spesialstyrker, som den norske Hærens Jegerkommando.

Skytteren, som nå er tatt ut av vanlig tjeneste, er til daglig en av de spesialtrente politfolkene i livvakttjenesten til Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Mannen har i flere år voktet blant andre spesielt utsatte statsråder, og har etter det Dagbladet.no får opplyst også vært en del av sikkerhetsopplegget rundt statsministeren i perioder.

Det er foreløpig ingenting som tyder på at den erfarne PST-livvakten vil miste denne jobben, og han får nå støtte fra kolleger i sikkerhetstjenesten.

Spilte attentatmann

Politimannen var ikke instruktør på kurset, slik noen medier har meldt. Han var hentet inn fra sin vanlige jobb sammen med to-tre andre tjenestemenn for å være såkalt markør under øvelsen som gikk galt, men hadde ingen oppgaver i undervisningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer