Skyter 12-åringen sekunder etter at de går ut av bilen

Politiet har frigitt videoen av politiet som skyter Tamir Rice (12) i Cleveland.

SKUTT: De to politifolkene på hver sin side av bilen, sekunder etter at politimannen til høyre på bildet har avfyrt to skudd mot Tamir Rice fra kort hold. Overvåkningsvideoen ble frigitt av politiet i Cleveland i dag. Foto: REUTERS/Cleveland Police Department
SKUTT: De to politifolkene på hver sin side av bilen, sekunder etter at politimannen til høyre på bildet har avfyrt to skudd mot Tamir Rice fra kort hold. Overvåkningsvideoen ble frigitt av politiet i Cleveland i dag. Foto: REUTERS/Cleveland Police Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Cleveland har frigitt en overvåkningsvideo som viser hva som skjedde da politimannen Timothy Loehman (26) skjøt og drepte 12 år gamle Tamir Rice i Cleveland lørdag 22. november.

Videoen viser at Rice går rundt og sikter på folk med det som senere viste seg å være en softgun, men som av utseende ligner en vanlig pistol.

Deretter setter han seg i et lysthus i en park. Kort tid etter kommer politibilen i stor fart, og kjører ut på en gressplen like ved 12-åringen.

Sekunder etter ligger 12-åringen på bakken, skutt av den uerfarne politimannen Timothy Loehman, som satt i passasjersetet på politibilen.

Ropte fra bilvinduet Politiet har forklart at 12-åringen ble bedt om å rekke hendene i været tre ganger. Dette skal politimannen som skjøt, Timothy Loehman, ha ropt fra bilvinduet mens politibilen var på vei mot gutten i høy fart.

Deretter kjører politiet, til tross for at de må ha trodd 12-åringen kunne være farlig, rett opp på siden av ham. 12-åringen blir skutt nærmest i det den første politimannen går ut av bilen.

Politiet etteforsker saken, og de to politifolkene Timothy Loehman og Frank Garmback (46) er suspendert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer