Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyter bilister på motorvei i California

Fem skutt og tre drept siden 1. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frykten brer seg etter at stadig flere er blitt skutt og skutt etter på motorveier i Sør-California.

I går kveld ble nok en bilist funnet skutt og drept. Flere trafikanter varslet redningsmannskaper om en bil som lå veltet på motorveien «101 Freeway» i San Fernando Valley. I dag kunne politiet bekrefte at føreren, en mann, var skutt i hodet.

Tre dødsofre så langt

- Vi tror offeret krasjet bilen etter at han ble skutt på motorveien, sier Norma Eiseman fra Los Angeles politiet på en pressekonferanse.

Mannen er det siste av i alt tre dødsofre siden 1. mars. I alt har fem bilister blitt skutt på motorveier i Sør-California den siste måneden. Og flere har blitt skutt etter.

Foreløpig tror politiet det dreier seg om såkalt «road rage» - trafikkraseri - der rasende trafikanter mistet besinnelsen og brukt våpen mot medtrafikanter.

Men samtidig har det vært påfallende mange hendelser i regionen den siste måneden.

Ringte etter hjelp

DREPT: Føreren av denne bilen er det foreløpige siste dødsofferet i drapsbølgen langs motorveiene i California. Bilen ble funnet krasjet søndag. Føreren var skutt i hodet. Foto: Scanpix
DREPT: Føreren av denne bilen er det foreløpige siste dødsofferet i drapsbølgen langs motorveiene i California. Bilen ble funnet krasjet søndag. Føreren var skutt i hodet. Foto: Scanpix Vis mer

Mens det er usikkert når det siste dødsofferet ble skutt, ble en annen bilist skutt og såret lørdag kveld på motorveien «710 Freeway» ved Long Beach, omlag 5 mil sørvest for der dødsofferet ble funnet.

- Han forklarer at han kjørte nordover på motorveien da en annen bilist skjøt mot ham. Han klarte å kjøre av motorveien og ringe etter hjelp, sier Jackie Bezart fra Long Beach-politiet til nyhetsbyrået AP.

- Offeret karakteriserer skytingen som et tilfelle av trafikkraseri, sier hun.

Kvinne skutt i hodet

For omlag to uker siden ble en 54 år gammel kvinnelig bilist funnet krasjet i grøften med skuddskader i hodet på San Bernardino Freeway i Los Angeles. Hun døde senere på sykehuset.

Første mars ble 26 år gamle Bunthan Roeung skutt og drept på 101 Freeway i San Fernando Valley, samme området som gårsdagens dødsoffer.

Han kjørte sammen med venner da de havnet i verbal krangel med flere menn i en sort Chevrolet Monte Carlo på Hollywood Boulevard. Mennene fulgte så etter dem til motorveien, og kjørte i dem bakfra, før de avførte det dødelige skuddet som traff 26-åringen.

Verken bilen eller de mistenkte mennene er funnet.

image: Skyter bilister på motorvei i California

Utlover dusør

Bystyremedlem Tom LaBonge i Los Angeles har utlovet en dusør på 50 000 dollar (omlag 250 000 kroner) for opplysninger som fører til pågripelse og dom i denne saken.

Bare noen dager tidligere ble en 46-åring skutt i brystet og i høyre arm da han kjørte på Foothill Freeway, nordøst for Los Angeles. Han overlevde skuddene.

Frykter terror i Virginia

En lignende trend i staten Virginia har fått flere medier til å trekke paraleller til terrorskytingen i og utenfor Washington DC for seks år siden, der John Allan Muhammad og stesønnen Lee Boyd Malvo drepte 10 og såret tre ved å skyte folk langs veier og på parkeringsplasser.

Torsdag ble to biler, en varebil, en traktortrailer, ett annet kjøretøy og en ubetjent søppelbil beskutt på en motorvei utenfor Charlottesville. To personer ble skadd. Ingen er tatt for skytingen.

Mens skytingen i Virginia sår terrorfrykt, er skyting på og langs veier i California langt fra et ukjent fenomen.

Kjent fenomen

Av ukjente årsaker forekommer rene bølger av voldelig trafikkraseri på veiene her - sist i april og mai 2005, da fire mennesker ble drept og fire skadd i løpet av sju uker på motorveier i Sør-California.

Den foreløpig mest dødelige bølgen var sommeren 1987, da fem ble drept og 11 såret i lignende hendelser på motorveiene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media