Skyter helsetoppenes beste argument i fillebiter

Robert Myhre, ledende ekspert på offentlige anskaffelser, mener helsetoppene i Nord-Norge har misforstått loven.

PÅ STORTINGET: Øyvind Juell fortalte Stortingets politikere at virksomhetsoverdragelse trolig ville vært i strid med loven. En ledende ekspert på feltet er uenig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ STORTINGET: Øyvind Juell fortalte Stortingets politikere at virksomhetsoverdragelse trolig ville vært i strid med loven. En ledende ekspert på feltet er uenig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Virksomhetsoverdragelse er blitt stridens kjerne i den pågående skandalen rundt luftambulansen og anbudet for å drive tjenesten fra neste år.

Virksomhetsoverdragelse vil si at alt nåværende personell i dagens leverandør av ambulansefly følger med ved bytte til ny leverandør. De ansatte vil da også beholde sin lønn.

Dette var ikke et krav i anbudsrunden, som endte med at dagens leverandør, Lufttransport, tapte til britisksvenske Babcock. Babcock tilbyr pilotene lavere lønn for å «fortsette» i sine gamle jobber - slik sparer selskapet penger.

Ifølge administrerende direktør i Luftambulanstjenesten HF, Øyvind Juell, var myndighetene redd for å bryte loven ved å inkludere en slik virksomhetsoverdragelse i anbudet som Babcock vant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer