-  Skyter hvor som helst for å ta Toska

Kriminalpolitiet arresterte Thomas Øye på grunn av hans forbindelser med dødsransetterlyste David Toska. Nå er Øye løslatt, og Toska fortsatt like fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens Thomas Øye har sittet tre uker i varetekt, er ikke politiet kommer ett skritt nærmere Toska og et anslått ransutbytte på 60 millioner kroner.

Øye sier til Dagbladet at politiet nå skyter hvor som helst for å finne Toska. Advokat Fridtjof Feydt, som forsvarer den såkalte Mesterhjernen, karakteriserer overfor Dagbladet arrestasjonen av Øye som en panikkhandling.

-  Dette er altså en sak fra februar 2001, som har vært omtalt i media en rekke ganger siden da, sier Feydt.

Litt blekere enn vanlig holdt Norges mest berømte finansakrobat en improvisert pressekonferanse etter at han ble løslatt fra tre ukers varetekt i går ettermiddag.

-  Jeg har ikke noe forhold til Toska. Jeg har møtt ham to ganger. Dette har aldri hatt noe som helst med hvitvasking å gjøre, hevder Øye, som bare smilte da han ble spurt om han vet hvor den ranssiktede 28-åringen oppholder seg.

Siktet for heleri

33-åringen er siktet for heleri, etter at han skal ha mottatt fem millioner kroner i lån fra Toska for tre år siden. Etter det Dagbladet kjenner til, skal Toska har gitt uttrykk for at pengene skulle settes i omløp av Øye, og at avkastningene skulle være «avsindige».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer