Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyter i lufta under heftig Gangnam Style-dansing, så går det alvorlig galt

Jemenittiske myndigheter sjanseløse mot livsfarlig tradisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke ble to mennesker drept da et bryllup i Jemen endte i blodbad. En mann skjøt i lufta med en AK-47 under låta Gangnam Style, men mistet kontrollen over våpenet og endte opp med å skyte inn blant de dansende bryllupsgjestene.

En video som tilsynelatende var av hendelsen ble lagt ut på nettstedet Liveleak, men det var ikke mulig å verifisere at videoen var fra den tragiske hendelsen.

To drept I en ny video ser man imidlertid tydelig hendelsen som leder opp til den tragiske skytingen, der drapsmannen danser til fjorårets store hit mens han fyrer av med kun én hånd på våpenet. Rekylet fra AK-47-en gjør at skuddene ender opp med å gå inn i menneskemengden.

Ifølge Reuters ble to mennesker drept av den dansende drapsmannen, men i videoen kan man se at langt flere ble truffet. Kort tid etter at skuddene treffer de dansende menneskene blir musikken skrudd av og folk styrter til for å hjelpe.

Bruk av våpen i festsammenheng og under feiringer er vanlig mange steder i verden. Jemen, som ligger sørvest på den arabiske halvøy, har store problemer med skader og dødsfall som følge av den livsfarlige skikken.

Livsfarlig skikk National Yemen skrev i sommer at titalls mennesker dør hvert år som følge av skyting i bryllup, og at 80 prosent av skuddskadene i landet kommer som følge av uhell på grunn av skikken.

I sommer ble det ny oppmerksomhet rundt den uansvarlige våpenbruken etter at den brud skjøt og drepte brudgommen under et bryllup. I et annet bryllup ble et fly truffet og måtte nødlande med 150 passasjerer .

I 2011 ble 100 mennesker skadd da tilhengere av tidligere president Ali Abdullah Saleh feiret med å skyte i lufta. Det er nå forbudt å bruke våpen i feiringer, uten at myndighetene har klart å få slutt på skikken.

PS! Skudd avfyrt opp i lufta er også dødelige, noe som ble vist i en Mythbusters-episode.

BLODIG: Bryllupet går fra heftig dans til blodbad i løpet av et lite sekund.
BLODIG: Bryllupet går fra heftig dans til blodbad i løpet av et lite sekund. Vis mer