- SKJØT MOT MOSKÉ: Syriske styrker skjøt mot mennesker utenfor en moské i byen Deir al-Zor. Her er bilder fra en lekket video fra en demonstrasjon i byen tidiligere denne uka. Foto: Social media website via Reuters TV/Scanpix
- SKJØT MOT MOSKÉ: Syriske styrker skjøt mot mennesker utenfor en moské i byen Deir al-Zor. Her er bilder fra en lekket video fra en demonstrasjon i byen tidiligere denne uka. Foto: Social media website via Reuters TV/ScanpixVis mer

- Skyter med skarpt utenfor syrisk moské

Syriske styrker skal ha skutt mot semonstranter i Deir al-Zor og Hama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Militær etterretning rettet sine AK-47 mot moskeen og traff et viktig luftkjøleanlegg som begynte å brenne. I hele nabolaget kan man høre lyden av skudd, sier ett av øyenvitnene i Deir al-Zor til Reuters.

Mannen, som ikke er navngitt, er ingeniør og bor i nærheten av moskeen. Han oppgir i en telefonsamtale at mennesker løper mot sidegater for å søke ly for skytingen.

Deir al-Zor ligger i et oljerikt område ved grensen til Irak.

I byen Hama, som har vært et sentrum for demonstrasjonene mot regimet, skal to personer ha blitt drept da sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter. Tusenvis av mennesker deltok i demonstrasjonene.

Syriske myndigheter tillater ikke utenlandsk presse å dekke urolighetene i landet, og opplysningene lar seg derfor ikke bekrefte av uavhengige kilder.

(NTB)