- Skyter mot høyblokker i sentrum av Gaza by

Israelske styrker langt inn i boligområder, ifølge vitner. Tusener av sivile flykter.

ANGRIPER MED STRIDSVOGNER: Under en operasjon dypt inne i Gaza by torsdag morgen ble høyblokker skutt mot av stridsvogner, ifølge vitner. Tusener av sivile flykter etter de kraftige angrepene. Foto: HATEM MOUSSA/AP/SCANPIX
ANGRIPER MED STRIDSVOGNER: Under en operasjon dypt inne i Gaza by torsdag morgen ble høyblokker skutt mot av stridsvogner, ifølge vitner. Tusener av sivile flykter etter de kraftige angrepene. Foto: HATEM MOUSSA/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tusenvis av mennesker flykter nå fra sine hjem i Gaza by, etter at israelske bakkestyrker har nådd fram til tett befolkede boligområder, melder nyhetsbyrået AP. Iraelske soldater og stridsvogner støttet av helikoptre skal nå være dypere inne i byen enn de har vært i løpet av den 20 dager lange offensiven mot Gazastripen.Nyhetsbyrået siterer også palestinske vitner på at israelske stridsvogner har skutt mot tre bygninger i sentrum av Gaza by.

Jerusalem Post skriver også at vitner nord og sør for Gaza by melder om at boligblokker er blitt truffet, og at de har hørt lyder av eksplosjoner og skudd.

- Flykter i pysjamasDe israelske styrkene har omringet byen i flere dager. Stridsvognene har gjort enkelte avstikkere innover mot sentrum for å teste Hamas' geriljasoldater. Det er foreløpig ikke klart om dette er en kort operasjon, eller et tegn på at en ny fase i krigføringen er i gang.

Flere innebyggere skal ifølge vitner ha forlatt hjemmene sine i nattøy, og fraktet eldre familiemedlemmer ut i rullestoler. Andre skal ha stoppet journalister eller ambulanser på veien for å be om hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer