Skyter mot hval-Norge

Demonstranter siktet med harpun mot den norske ambassaden i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet.no): Et 20-talls hvalfangst-motstandere samlet seg utenfor den norske ambassaden i London i ettermiddag for å demonstrere at Norge starter fangsten av vågehval. Ved harpunen sitter skuespiller Richard Jeffries - for anledningen i oljehyre - og sikter på den norske ambassaden.

- Norge er kjent som et land med sterke humane tradisjoner. Vi kan ikke forstå at Norge tillater hvalfangst, og den inhumane og smertefulle måten hval drepes på, sier Jonathan Owen i Wild Society for the Protection of Animals.

Norge startet i dag fangst av 670 vågehval. Hvalfangsten gir Norge dårlig omtale hvert år. Det var like mange pressefolk som demonstranter ved ambassaden i dag.

- Norske myndigheter har selv dokumentert at det ved ett tilfelle tok 90 minutter å ta livet av et dyr. Hvalfangst er dyremishandling, sier Owen.

I følge stortingsmeldingen om norsk sjøpattedyrpolitikk går regjeringen inn for å < href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/03/19/393857.html>øke dagens fangst av vågehval og sel i framtida.

SKUDD MOT NORGE: Skuespiller Richard Jeffries sikter på den norske ambassaden i London. Hvert år skaper hvalfangst elendig Norges-reklame.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer