Skyter ned Høyres elbil-drøm

Jon Georg Dales (Frp) statssekretær fra Høyre innrømmet at hele bompengelettelsen fra regjeringen kunne tilfalle elbilistene. Nå setter Frp-leder Siv Jensen foten ned.

- UAKTUELT: Siv Jensen sier det er uaktuelt at regjeringens bompengelettelser utelukkende tilfaller elbilistene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- UAKTUELT: Siv Jensen sier det er uaktuelt at regjeringens bompengelettelser utelukkende tilfaller elbilistene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyres avtroppende gruppeleder Eirik Lae Solberg foreslo tidligere denne uka at regjeringens bompengelettelser utelukkende kunne gå til elbilistene.

I regjeringens bompengeavtale, som ble framforhandlet midt i valgkampen, heter det at «halvparten av det økte tilskuddet øremerkes reduserte bompenger og halvparten øremerkes bedre kollektivtilbud i byene etter lokal prioritering».

Lae Solberg mente forslaget om å sponse elbilistene i bomringen var nettopp et eksempel på en «lokal prioritering» - og fikk støtte av statssekretær Anders B. Werp (H), som svarte på vegne av samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) som befant seg på reise.

- Løsningen strider ikke direkte mot regjeringens bompengeavtale, men presser nok intensjonen med det økte statlige bidraget, skrev Werp til Dagbladet.

Raymond: Veldig spennende

Det har siden avtalen ble inngått vært uenighet mellom regjeringspartiene om hvordan bompengelettelsene kan innrettes for å oppfylle avtalen. I valgkampen foreslo Venstre å doble rushtidsavgiften i hovedstaden mot å sette den kraftig ned resten av døgnet. Det ble umiddelbart skutt ned av Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer