Skyter på mystisk metallkoffert med robot

Bombegruppe fra Oslo har kommet til Elverum.

 PÅ PLASS:  Bombegruppa fra Oslo-politiet var på plass i Elverum klokka 15 for å starte undersøkelsen av den mystiske kofferten. FOTO: LARS B. NYLAND.
PÅ PLASS: Bombegruppa fra Oslo-politiet var på plass i Elverum klokka 15 for å starte undersøkelsen av den mystiske kofferten. FOTO: LARS B. NYLAND.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Bombegruppa fra Oslo-politiet har nå sendt en robot mot den mystiske kofferten.

- Det er skutt flere skudd fra roboten mot kofferten, og den er vel snart gjennomhullet. Vi regner med at veien riksvei 25 kan gjenåpnes om kort tid, sier operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til Dagbladet klokka 15.40.

 AVSPERRET VED REMA 1000 I RØSBAKKVEGEN:  Politiet i Hedmark har stengt riksvei 25 i begge retninger mens bombegruppa er på vei fra Oslo. FOTO: LARS B. NYLAND.
AVSPERRET VED REMA 1000 I RØSBAKKVEGEN: Politiet i Hedmark har stengt riksvei 25 i begge retninger mens bombegruppa er på vei fra Oslo. FOTO: LARS B. NYLAND. Vis mer

Politiet har ikke fått noen tips om hvem som eier kofferten.

I ettermiddag har riksvei 25 gjennom Elverum vært helt stengt for trafikk igjen i flere timer.

Denne gangen er det ikke flomskader som blokkerer den ene av de store veiene mellom Sør- og Midt-Norge, men en mistenkelig koffert som politiet frykter inneholder sprengstoff.

Det er trafikken mellom Røros, Engerdal, Trysil mot Elverum og motsatt som har vært berørt i flere timer.

Bombegruppa fra Oslo-politiet er tilkalt, og var ved det avsperrede stedet ved 15-tiden.

Blank metallkoffert - Det var en turgåer som meldte fra klokka 11.45 om en blank metallkoffert ved en busslomme på riksvei 25, eller Trysilveien, rett nord for Elverum sentrum. For å være på den sikre siden, sperret vi veien for trafikk og søkte hjelp fra bombegruppa i Oslo, opplyser operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Han understreker at det ikke er satt fram noen trusler i forbindelse med kofferten, eller at politiet har konkrete mistanker om at den kan inneholde en bombe.

Trafikken nordover og sørover blir dirigert om Jømna og Heradsbygd.

 LANGE KØER:  Det har vært lange bilkøer i Elverum-distriktet i dag etter at riksvei 25 har vært sperret på grunn av en mystisk koffert. FOTO: LARS B. NYLAND.
LANGE KØER: Det har vært lange bilkøer i Elverum-distriktet i dag etter at riksvei 25 har vært sperret på grunn av en mystisk koffert. FOTO: LARS B. NYLAND. Vis mer