Skytesiktet politimann ute av tjeneste

Naboer i Skien hørte 100 skudd i boligområde. Politimesteren vil ikke kommentere blodprøve.

 VURDERER POLITIMESSIG:  Politimester Anne Rygh Pedersen i Telemark vurderer personalmessige sider ved polititjenestemannen som nå er siktet for skyting. Her politimesteren i tidligere rolle som fylkesordfører i Vestfold. ARKIVFOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
VURDERER POLITIMESSIG: Politimester Anne Rygh Pedersen i Telemark vurderer personalmessige sider ved polititjenestemannen som nå er siktet for skyting. Her politimesteren i tidligere rolle som fylkesordfører i Vestfold. ARKIVFOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Polititjenestemannen i Skien som er anmeldt for uforsvarlig skyting, er nå ute av tjeneste. Det bekrefter politimester Anne Rygh Pedersen i Telemark politidistrikt overfor Dagbladet.

Hun bekrefter også at mannen i 50-årene er siktet i saken, men ikke hva han er siktet for.

- Mannen har selv bedt om en ukes ferie, og de nærmeste dagene vil jeg vurdere nærmere personalmessige skritt. Resultatet av etterforskningen vil ha betydning for hva som skjer personalmessig i denne saken, sier politimesteren til Dagbladet.

Blodprøve Hun opplyser at mannen jobber som politibetjent. Hun vil ikke kommentere opplysninger fra politiet i Telemarksavisa om at det er tatt blodprøve av mannen.

Politimannen skal ha skutt på blink med grovkalibrede våpen i helgen ved huset sitt i bydelen Frogner/Sneltvedt - et tett befolket småhusområde rett utenfor Skien sentrum.  En mann i 20-årene er også anmeldt i den samme skytesaken.

Tre våpen er beslaglagt - blant dem en revolver og en grovkalibret rifle.

Hundre skudd Øyenvitner ta.no har vært i kontakt sier at de har hørt rundt 100 skudd i området lørdag og søndag.

Det var under søndagsmiddagen hos en familie i nabolaget at et grovkalibret prosjektil slo inn i kjøkkenveggen to meter over ei fem år gammel jente. Da hadde kula først gått gjennom ytterveggen, en vegg inne og ei trapp i huset. Familien søkte tilflukt i kjelleren.

Politimester Anne Rygh Pedersen bekrefter overfor Dagbladet at det var denne familien som først tok kontakt med politiet i går kveld.

En annen nabo, Richard Steen-Hansen, forteller til ta.no at skuddet som traff huset først gikk tre til seks meter over hodet på hans barn (4 og 6) som lekte ute i hagen.

Det ligger et lite skogholt mellom stedet det ble skutt fra og huset i Frognerlia som ble truffet.

- Helt vanvittig - Grovkalibrede våpen har en sikkerhetssone på 4.000 meter. Det er helt vanvittig å skyte med slike våpen her. Uansett hvilken vei du snur deg, er det hus en kilometer unna, sier en fortørnet beboer.

Det skal være 900 meter mellom skytestedet og huset som ble truffet.

Det er Vestfold politidistrikt som skal etterforske skyteepisoden.  Nabodistriktet vil ikke få overbrakt sakspapirene før imorgen tirsdag, ifølge politimester Rygh Pedersen.

Visepolitimester Svein Kaasa i Vestfold sier han ble kontaktet av påtaleleder Knut Kolloen i Telemark politidistrikt om etterforskningsjobben i dag morges.

Statsadvokaten kontaktet - Siden den anmeldte politimannen ikke var i tjeneste, er det Vestfold som blir såkalt settepolitikammer i denne saken. Jeg kjenner ikke til hva som har skjedd. Det er statsadvokaten i Vestfold og Telemark som har vurdert at det er naturlig å sette bort etterforskningen til et annet politidistrikt enn der episoden skal ha skjed, sier visepolitimester Kaasa til Dagbladet.

Når politifolk blir etterforsket for forhold som skjer i tjeneste, er det Spesialenheten for politisaker som er rette instans.