Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skytevåpen på avveie

TROMSØ (Dagbladet): Et skytevåpen har forsvunnet fra boligen til den avdøde 52-åringen på Reinøya. De to ungdommene som er siktet for å ha drept mannen kan ha tatt med seg våpenet da de rømte og politiet anmoder folk om å være forsiktige hvis de ser dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens 17 år gamle sønn og hans 18 år gamle kamerat har vært på flukt etter at de forlot hjembygda Børselv i Porsanger for en uke siden. På torsdag ble de etterlyst via Interpol i hele Europa.

I går kveld ble det klart at et skytevåpen som var i avdødes besittelse har forsvunnet fra hans bolig.

Advarer publikum

- Vi anmoder publikum om å vise forsiktighet dersom de ser guttene for det kan hende at de har med seg våpenet. Folk bør ikke prøve å få tak i guttene selv. Vi vil at de skal kontakte nærmeste politistasjon så fort som mulig, sier politijurist Inger-Marie Landfald ved Vest-Finnmark politikammer og legger til:

- Vi har siktet disse guttene for forsettlig drap og hvis de er gjerningsmennene har de vist farlig adferd tidligere. Vi kan ikke utelukke at de vil opptre farlig igjen.

Politiet vil ikke kommentere om det forsvunnede våpenet kan ha vært brukt til å drepe 52-åringen.

Salongrifle

Dagbladet skriver i dag at avdødes sønn skal ha brukt en salongrifle som 'leketøy' i mange år. Politiet vil heller ikke kommentere om det er denne rifla som har forsvunnet fra avdødes bolig.

- Det jeg kan si er at vi ikke har kontroll over et våpen som befant seg i boligen. Eierforholdet til våpenet er uklart, men det har vært i familiens besittelse, sier Landfald.

Politiet har kartlagt at ungdommene befant seg i Kemi i Finland lørdag 1. juli. Etter det har politiet ingen sikre observasjoner av de drapssiktede.

- Vi har fått inn en del tips som vi sjekker, men vi vil ikke gå ut med disse ennå. Vi kan ikke kommentere om disse tipsene gjelder observasjoner i Norge eller i utlandet. Det er for tidlig å si noe sikkert, sier Landfald.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling