Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skyting etter biljakt fra Det hvite hus

Politijakt på kvinnelig bilfører i Washington D.C.

SKUDDOFFER: Et skuddoffer hjelpes etter skytingen utenfor kongressbygningen i Washington D.C. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN
SKUDDOFFER: Et skuddoffer hjelpes etter skytingen utenfor kongressbygningen i Washington D.C. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet):Ifølge ABC NEWS forsøkte en person å kjøre ned porten på Det hvite hus, kort tid før skuddene ble avfyrt utenfor Capitol Hill. Bilen skal ha kjørt inn i en sikkerhetsbarriere på Pennsylvania Avenue.

Politiet opplyser på en pressekonferanse at de ser på det som en enkeltstående hendelse som ikke kan knyttes til terrorisme.

Ifølge CNNs kilder skal det ha vært en biljakt fra Det hvite hus og helt til kongressbygningen. Da politiet forsøkte å pågripe en person i bilen, skal det ha blitt løsnet en rekke skudd.

En politimann ble skadet i en kollisjon, mens føreren av bilen skal ha blitt truffet av skudd. Tilstanden til de to er ikke kjent, opplyser politiet på en pressekonferanse.

Ifølge CNN skal det være politiet, og ikke kvinnen, som avfyrte skudd på grunn av hennes truende kjøring.

En politimann skal ha blitt skadet i skytingen, ifølge TV-kanalen. Ifølge CNN og NBC News skal det ha vært en kvinne som kjørte bilen. Det skal også ha vært et barn i bilen sammen med kvinnen.

Tilstanden til barnet er ikke kjent.

Det hvite hus bekrefter i en offisiell kommentar at en bil kjørte inn i porten på sørsiden av Det hvite hus før den deretter flyktet i retning kongressbygningen.

- Staben i Det hvite hus er i kontakt med politiet og overvåker hendelsen, skriver de i en uttalelse.

President Barack Obama er orientert om hendelsen.

Øyenvitner forteller at politiet forfulgte en svart bil. Da de fikk stanset bilen, skal det ha blitt avfyrt et dusin skudd.

- Først trodde jeg bilføreren forsøkte å svinge unna for politiet, men så skjønte jeg at den ble forfulgt. Jeg hørte flere skudd etterfulgt av masse roping og skriking, sier Giancarlo Refalo til Washington Post.

Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent.


Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling