Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting i avisredaksjon i Maryland

Flere personer har blitt drept, ifølge politiet.

SKYTEEPISODE: En skyteepisode har funnet sted i en avisredaksjon i Maryland. Amerikanske medier melder at flere personer er skutt. Foto: CNN
SKYTEEPISODE: En skyteepisode har funnet sted i en avisredaksjon i Maryland. Amerikanske medier melder at flere personer er skutt. Foto: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skyteepisode har funnet sted i en avisredaksjon i Annapolis i Maryland, USA.

Skytingen skjedde torsdag ettermiddag lokal tid, i lokalavisa Capital Gazettes lokaler.

Anne Arundel politidistrikt har bekreftet at det var en aktiv skytter på adressa hvor avisas kontorer befinner seg.

Fem drept

Under en pressekonferanse rundt klokka 22.45 norsk tid bekreftet fungerende politisjef William Krampf at fem personer har blitt drept.

Antallet sårede er fortsatt usikkert, men politiet forteller at flere er alvorlig skadet.

En talsperson for et sykehus i nærheten av avisas redaksjonslokale forteller at de har mottatt to pasienter, men hun kunne ikke si noe om deres tilstand, skriver CBS News.

Én pågrepet

Den antatte gjerningspersonen er pågrepet, bekreftet Krampf. Gjerningspersonen, som blir avhørt, skal ikke være identifisert og politiet har ikke noen kjennskap til vedkommendes motiv.

Politiet vil ikke kommentere hva slags våpen vedkommende har brukt, men flere amerikanske medier skriver at det skal ha vært en hagle.

En ikke navngitt kilde forteller til nyhetsbyrået AP at den antatte gjerningspersonen er en hvit mann. Mannen samarbeider ikke med etterforskerne, ifølge kilden.

Bygningen evakueres

The Baltimore Sun, som er eier av Capital Gazette, skriver på sin nettside at en skyteepisode har tatt sted i lokalavisas redaksjon, ifølge rapporter fra ansatte på stedet.

Phil Davis, en reporter fra Capital Gazette, har også sagt at flere personer ble skutt, skriver Baltimore Sun på nettsidene til Capital Gazette.

Bygningen, som ble evakuert og gjennomsøkt av politiet, skal nå være klarert, ifølge AP. TV-bilder fra stedet viser folk som forlater bygningen med hendene i været under evakueringen.

Politiet har også vært til stede i Baltimore Suns redaksjonslokale. Det skal ikke være noen trussel rettet mot avisa, og politiet er der bare som en forholdsregel.

- Ingenting mer skremmende

Twitter skriver Davis at gjerningsmannen skjøt gjennom glassdøra til kontoret og åpnet ild mot flere ansatte.

«Det er ingenting mer skremmende enn å høre flere mennesker bli skutt mens du sitter under skrivebordet ditt og hører gjerningsmannen lade våpenet», skriver han.

Til The Baltimore Sun forteller Davis at han er krimjournalist og at han skriver om skyteepisoder og dødsfall hele tiden.

- Uansett hvor hardt jeg prøver å formulere hvor traumatisk det er å gjemme seg under skrivebordet, så vet man det ikke før man er der og føler seg hjelpeløs, sier han.

Larry Hogan, guvernør i Maryland, oppfordrer publikum til å holde seg unna området, og skriver at han ber for de på stedet og for samfunnet.

- Jeg er knust av denne tragedien i Annapolis, skriver Hogan på Twitter.

«Kunne vært verre»

- Før avreise til Wisconsin ble jeg informert om skytingen på Capital Gazette i Annapolis, Maryland. Mine tanker og bønner er med ofrene og deres familier, skriver president Donald Trump på Twitter.

Presidenten takker også nødetatene på stedet. Politiet opplyser at de var på stedet rundt ett minutt etter at de fikk melding om skyteepisoden.

- Hvis de ikke var på stedet så fort som de var, så kunne det vært mye verre, sier borgermester i Annapolis, Gavin Buckley.

Annapolis er delstatshovedstaden i Maryland og ligger om lag 80 kilometer øst for Washington DC.

Saken oppdateres.