Skyting i Eidsvoll

Politiet har omringet et hus på Råholt i Eidsvoll kommune i Akershus, etter at det ble hørt skyting like før klokka 01 i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble avfyrt flere skudd og huset er nå omringet av bevæpna politi. - Så vidt vi vet ennå er ingen skadet i skytingen, sier vaktsjef Jan Martin Øien ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet kjenner identiteten på mannen, som er i 40-åra og fra Råholt. Derimot vet de ikke om det er flere sammen med ham i huset som han har forskanset seg i.

Det blir vurdert fortløpende om det er aktuelt å evakuere nærliggende hus i området. Like etter klokka 02 opplyste Øien at situasjonen ikke var under kontroll og at forsterkninger var underveis.

Det er andre gang i løpet av et døgn at en mann forskanser seg med skytevåpen. Klokka 06 lørdag morgen mottok politiet melding om at en 30 år gammel mann hadde forskanset seg i et hus i Dale i Sunnfjord. Mannen, en tidligere psykiatrisk pasient, var i besittelse av et maskingevær og varslet at han ville skyte alle som nærmet seg huset. Han truet også med å skyte seg selv.

Dramaet sluttet like før midnatt lørdag, da politet sprøytet tåregass inn i huset. Da overgav mannen seg uten dramatikk.