Skyting i nærheten av valglokale. Gjerningsmannen ble drept

I California.

SWAT: Et SWAT-team posisjonerte seg utenfor denne boligen i Azusa. Foto: Leo Jarzomb / San Gabriel Valley Tribune /SCNG via AP / NTB Scanpix
SWAT: Et SWAT-team posisjonerte seg utenfor denne boligen i Azusa. Foto: Leo Jarzomb / San Gabriel Valley Tribune /SCNG via AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To valglokaler i California ble midlertidig stengt etter skyting i nærheten. Gjerningsmannen og en annen person ble drept. I tillegg ble to personer såret i skyteepisoden.

Politiet sier de tok hånd om tre sårede da de kom til å stedet, og at de besvarte ilden fra gjerningsmannen. Han ble senere erklært død på stedet. En av de sårede ble erklært død på et sykehus i nærheten. Skytingen var ikke relatert til tirsdagens valg i USA, opplyser politiet.

Episoden skjedde i byen Azusa, rundt fire mil øst for Los Angeles. Skytingen førte umiddelbart til at to valglokaler og flere skoler ble stengt. Ifølge en velger ble rundt 30 personer værende igjen inne i det ene valglokalet etter stengningen.

Mens dramaet pågikk ba myndighetene folk om å benytte seg av andre valglokaler i stedet. Etter en stund åpnet ett av lokalene opp igjen for velgere.

Los Angeles Times snakket med personer i nabolaget. De så en tungt bevæpnet mann som skjøt minst ti skudd mot en gruppe mennesker.

- Politiet responderte kjapt. Rundt 20 politibetjenter stormet inn i nabolaget, sier Robert Chavez (67), som forteller at han kjente til mannen. Dette bekrefter avisas politikilde.

- Politiet sa til meg at jeg ikke skulle holde meg innendørs fordi gjerningsmannen skal ha søkt tilflukt i sitt eget hjem.

Skytingen skjedde ikke inne i selve valglokalet, men i nærheten av valglokalet i Azusa. Ifølge en velger er det rundt 30 personer inne i lokalet som nå er låst.

Sheriff Jeff Scroggin sier til Los Angeles Times at politiet har minst en mistenkt, som var tungt bevæpnet.