Skyting i Oslo - tre pågrepet

Politiet har pågrepet tre personer etter at det tirsdag kveld ble avfyrt skudd på Torshov i Oslo. - Fullstendig panikk og kaos, sier vitne til Dagbladet.

STORE RESSURSER: Politiet er på stedet med store ressurser etter at de fikk melding om skudd på Torshov i Oslo. Deler av området er sperret. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet
STORE RESSURSER: Politiet er på stedet med store ressurser etter at de fikk melding om skudd på Torshov i Oslo. Deler av området er sperret. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet er på Torshov i Oslo med store styrker etter at det tirsdag kveld ble avfyrt skudd.

Innsatsleder på stedet, Nicolai Backe-Henden, bekrefter at det er snakk om skudd mellom to biler.

- Vi har tatt kontroll på to biler som vi mener kan settes i forbindelse med hendelsen. Tre personer er pågrepet, skriver politiet i en oppdatering på Twitter.

Det er sperret av større områder og politihelikopter sirkler over Oslo sentrum. Også ambulanse og helse er på stedet.

- Flere personer skal ha løpt fra stedet, men det er mest sannsynlig folk som ble redde. Vi har foreløpig ikke fått melding om noen skadde, sier operasjonsleder Guro Sandnes til Dagbladet.

Politiet fikk første melding om skytingen klokka 20.17.

VITNE: Mikael Lien var vitne til skytinga på Torshov 30. august. Video: Dagbladet. Vis mer

Vitne: - Fullstendig panikk

Dagbladet møter kompisene Georg Roksvåg (25) og Mikael Lien (22) som befant seg på baren Bruun-Larsen da skytingen fant sted. De forteller om dramatiske minutter etter at det ble avfyrt skudd.

- Jeg sto i baren på Bruun-Larsen da jeg hørte skudd. Det ble fullstendig panikk og kaos. Jeg ble møtt av en folkemengde i inngangen og ble dratt med ned i kjelleren. Folk prøvde å komme seg unna inngangen og vinduene. I kjelleren ble vi møtt av en låst dør, sier Roksvåg og legger til:

- Jeg var veldig redd for at folk skulle komme etter oss. Heldigvis fant vi en åpen dør, og folk løp ut i bakgården og hoppet ut over gjerder og busker og løp så langt de kunne.

Også kompisen Mikael Lien beskriver kaos og panikk. Han forteller at han ikke hørte skuddene selv, men at han skjønte at han måtte komme seg bort fra vinduene og bak en stolpe i lokalet.

Dagbladets reporter på stedet forteller at det nå er mange folk i gatene i området. Det sitter folk på restaurantenes uteserveringer og barn er ute og lufter hunder.

- Jeg hørte smell og trodde det var kinaputter. Politiet var her på få minutter, sier et vitne til Dagbladet.

Laila Bredesen bor i blokka like ved der skytingen fant sted. Hun var da inne i leiligheten sin.

- Det er en trist utvikling at vi får skyting i gatene i Oslo, forteller hun til Dagbladet.

To andre vitner Dagbladet snakker med sier at de ante fred og ingen fare da de satt og spiste middag på andre siden av gata. Paret sier at de hørte fire skudd, og at det ligger hylster på bakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer