Skyting i Oslo

Sentralt gjengmedlem tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 43-årig mann ble i morges skutt i Lindemans gate på Frogner i Oslo. Det ble iverksatt full utrykning til stedet.

Mannen skal være skutt i halsen.

- Vi fikk melding om episoden klokka 05.25. Det er en mann som er blitt skutt, og han er kjørt til Ullevål universitetssykehus. Han er i live og ved bevissthet, opplyser operasjonsleder Ellen Ulvin til Dagbladet.no.

Fem menn er nå siktet i saken. Ifølge Dagbladets opplysninger er en av de siktede sentral i en av Oslos største kriminelle gjenger.

De er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

– Jeg kan bekrefte at fem menn nå er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, sier vaktleder ved kriminalvakten Johan Gundersen til Aftenposten.no.

Folk i området skal ha hørt flere skudd, og en person skal ha ropt ut om at noen er blitt skutt i bygården, som ligger ved Frogner plass, ved sørøstre hjørne av Frognerparken.

Skuddofferet ble skutt i bilen sin på vei ut av en garasje i gata, og bilen skal ha blitt funnet gående på tomgang. Tomhylser er blitt funnet like ved.

FULL UTRYKNING: Politiet rykket ut til åstedet på Oslo vest med store styrker, inkludert den bevæpnede Delta-troppen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FULL UTRYKNING: Politiet rykket ut til åstedet på Oslo vest med store styrker, inkludert den bevæpnede Delta-troppen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Mannen skal ha klart å komme seg inn i en oppgang og banke på ei dør for å få hjelp.

- Han kom seg øyensynlig inn i oppgangen ved egen hjelp, sier operasjonsleder Ulvin.

Politiet jakter nå på tre-fire personbiler i forbindelse med skytingen, men vil ikke kommentere eventuelle mistanker om motiv eller hvilket miljø de involverte eventuelt tilhører.

I 07-tida ble fire menn innbrakt i forbindelse med skytingen.  

- Statusen deres er ikke avklart ennå. Om de er vitner eller mistenkte er derfor uklar. Men de vil nå avhøres, sier Kjetil Kroken, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, ble de fire stoppet på Helsfyr øst i byen.

Dagbladet.no kommer med mer.

Skyting i Oslo
SPOR: Politiet på åstedet fattet stor interesse for en jakke som var etterlatt i gata.