Skyting og barrikader i Honduras hovedstad

Tilhengere av styrtet president satte opp barrikader.

BARRIKADER:  Det ble hørt skyting ved palasset etter at motstandere av kuppet bygde opp barrikader. Foto:  AFP PHOTO/ Jose CABEZAS/Scanpix
BARRIKADER: Det ble hørt skyting ved palasset etter at motstandere av kuppet bygde opp barrikader. Foto: AFP PHOTO/ Jose CABEZAS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Det var skyting i nærheten av presidentpalasset i Tegucigalpa sent søndag etter at tilhengere av den styrtede presidenten Manuel Zelaya satte opp barrikader.

Hundrevis av maskerte demonstranter, væpnet med stokker, brukte bildekk, metallskrap og kiosker til å sperre veien til presidentpalasset etter at de militære tok makten og sendte Zelaya i eksil til Costa Rica. En sykebil ble også sett ankomme.

Samtidig innførte de militære portforbud natt til mandag og tirsdag, men demonstrantene sa de ville trosse portforbudet.

Zelaya la seg ut med både rettsapparatet, flertallet i nasjonalforsamlingen og de militære da han ville arrangere folkeavstemning for å endre grunnloven slik at han kunne stille til valg for en ny periode.

Høyesterett kom til at folkeavstemningen var grunnlovsstridig og opplyste at den hadde bedt de militære fjerne Zelaya, som ble hentet i sitt hjem tidlig om morgenen søndag og sendt med fly til Costa Rica.

Flere av regjeringsmedlemmene ble arrestert, og utenriksminister Patricia Rodas er forsvunnet. Det er også meldt at en venstreorientert parlamentariker, Cesar Ham, ble skutt og drept da han motsatte seg å bli pågrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer