Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skyting og eksplosjoner ved trykkeriet

Dramatisk ved trykkeriet hvor terroristbrødrene holder gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kort tid før kl. 17 tok gisselsituasjonen i trykkeriet i den lille byen Dammartin-en-Goële en svært dramatisk vending.

- Det skytes og bombes ved fabrikken, sier Therese Doksheim, Dagbladets reporter på stedet.

- Det er masse skudd, det er helt oransje og bare smeller.

- Det ryker opp av bygget, sier Dagbladets reporter, som er 800 meter unna.

image: - Skyting og eksplosjoner ved trykkeriet

Et kvarter senere rapporterer flere medier, blant annet Sky News, om seks eksplosjoner og skyting ved den jødiske butikken øst i Paris, hvor det også er en gisselsituasjon.

Krav De franske spesialstyrkene ser altså ut til å ha aksjonert relativt samtidig begge steder.

Franske myndigheter kobler kjæresteparet Amédy Coulibaly og kjæresten Hayat Boumedienne til gisselsituasjonen øst i Paris. Coulibaly antas også å være mannen som skjøt og drepte en politikvinne i Paris i går.

- Han har kommet med et krav om at han vil drepe gislene i Paris hvis Kouachi-brødrene blir drept, sier en politikilde til Dagbladet.

- Brødrene Kouachi er venner med de personene som nå har tatt gisler i kosher-butikken. De har kjent hverandre siden 2010.

Møtte Sarkozy Coulibaly har en lang kriminell løpebane, og skal i lengre tid ha kjent Chérif Kouachi, den yngste av de to brødrene som skal stå bak angrepet på Charlie Hebdo. Han møtte daværende president Sarkozy i 2009.

Ifølge avisa L'Obs (tidligere Le Nouvel Observateur) er Coulibaly en dømt ransmann som seinere er blitt en radikal islamist. 32-åringen ble i 2004 dømt til seks års fengsel for væpnet ran.

Etter at han slapp ut begynte han med salg av narkotika, og ble i 2006 dømt til to og et halvt års fengsel, ifølge avisa.

I 2010 ble han pågrepet av anti-terrorpolitiet - mistenkt for å være involvert i fluktplanene til Ait Ali Belkacem Smaïn -  bakmannen til terrorangrepet mot metroen i Paris i 1995 der åtte ble drept. Han ble dømt for dette i 2013 - og skulle dermed ha sittet i fengsel nå. Trolig er det varetektstiden som gjør at han likevel er på gata.

Også Chérif Kouachi knyttes i franske aviser til fluktplanene til den algeriske terroristen Smain Aït Ali Belkacem i 2010. Men anklagene mot ham ble, ifølge nyhetsbyrået, droppet.