Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting og eksplosjoner ved USAs ambassade

Syriske sikkerhetsstyrker har omringet ambassaden i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Syriske sikkerhetsstyrker måtte i formiddagstimene i dag omringe området ved USAs ambassade i Damaskus, melder nyhetsbyrået AP.

Dagen etter femårsdagen for 9/11-angrepet stiger svart røyk fra Rawada-området hvor den amerikanske ambassaden holder til.

Det skjer etter at fire angripere skal ha kjørt opp til hovedporten på den amerikanske ambassaden, steget ut av bilen, og åpnet ild mot vaktene og hovedporten. Til slutt skal de ha sprengt selve bilen.

Den syriske regjeringen sier sikkerhetsstyrker drepte angriperne i det som betegnes som et terrorangrep på USAs ambassade. Det hersker foreløpig tvil om hvor mange som deltok i angrepet, men de siste meldingene går ut på at det var fire menn som satt i bilen som ble sprengt. I tillegg ble en sikkerhetsvakt drept.

En kinesisk diplomat fikk lettere skuddskader under angrepet, opplyser AP.

To menn angrep

Kilder innen sikkerhetspolitiet i Syria sier til BBC at menn i en libanesiskregistrert bil stod bak angrepet.

Vitner forteller også om hvordan bilen angriperne kjørte ble sprengt.

image: Skyting og eksplosjoner ved USAs ambassade

- Terrorister sprengte en bil utenfor den amerikanske ambassaden og det oppsto skuddveksling mellom dem og sikkerhetsvakter, sier et vitne til nyhetbyrået AP.

En anonym kilde sier til samme nyhetsbyrå at sikkerhetspersonellet skjøt tilbake og at sikkerhetsstyrker raskt kom til unnsetning.

Ayman Abdoul Noor forteller til BBC at en sikkerhetsvakt ble momentant drept i angrepet, en annen skadet og at angriperne antas å være omkommet i blodbadet.

Nyhetsbyrået AP har snakket med en sikkerhetsvakt i ambassaden, som sier de ikke vil gå ut med noe informasjon nå. Amerikanske myndigheter melder at alle ved ambassaden ble brakt i sikkerhet.

Skyting i sentrum 

Det var flere vitner som meldte om skudd og eksplosjoner i ambassadeområdet. Det ble også rapportert om tung skyting i sentrum av hovedstaden.

- Det ser ut som om ambassaden blir angrepet, sa et øyevitne til Reuters tidligere.

Norske ambassaden flyttet

SPRENGT: Sikkerhetsstyrkene tok raskt kontroll utenfor ambassaden. Her fjernes den sprengte bilen angriperne kom i. Foto: Scanpix
SPRENGT: Sikkerhetsstyrkene tok raskt kontroll utenfor ambassaden. Her fjernes den sprengte bilen angriperne kom i. Foto: Scanpix Vis mer

Den norske ambassaden har flyttet sitt kundesenter til den polske ambassaden i den syriske hovedstaden, etter ambassadebrannen i februar i år. Selve ambassaden har flyttet til et hotell vel en kilometer fra den amerikanske ambassaden.

- Vi ser opp på den amerikanske ambassaden, men ser ingen røyk. Vi er vel en kilometer unna. Vi er i området, men kan ikke se noe unormalt. Vi kjenner til det som er gått ut over de internasjonale nyhetsbyråene, både CNN og Al-Arabyia, men vi har ingen uavhengig informasjon om dette, sier ambassadør Svein Holst Andreassen i Damaskus til Dagbladet.no

Norge har fem lokalt ansatte, to visummedarbeidere fra UDI, en kansellist og ambassadør Andreassen ved ambassaden.