Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting på Fiji

En person ble drept og 56 såret da Fijis militære torsdag slo til mot tilhengerne av den arresterte kupplederen George Speight. Samtidig opplyste de militære at Speight kan bli tiltalt for landsforræderi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldatene gikk til aksjon mot om lag 500 Speight-tilhengere som har holdt til ved en skole i Kalabu utenfor Suva siden Speight og hans medsammensvorne forlot parlamentet og slapp fri sine gisler for en uke siden.

Speight og flere av hans nærmeste medarbeidere ble arrestert onsdag kveld etter at han ikke fulgte opp sine løfter om å innlevere alle våpen som opprørerne har. I og med at våpnene ikke var innlevert, anser de militære immuniteten som Speight forhandlet seg til, for ugyldig.

En militær talsmann, oberst Filipo Tarakinikini kalte operasjonen en opprenskning blant opprørerne.

Mannen som mistet livet, ble ikke skutt, men skal ha dødd av kvelning som følge av tåregass. Tilstanden for 24 av de sårede var alvorlig og de var innlagt på sykehus.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media