Skyting på flyplass i Los Angeles

Sju skal være skadd. Sikkerhetsvakt drept.

EVAKUERES: Passasjerer som kom til LAX-flyplassen i Los Angeles i morges lokal tid ble evakuert vekk fra stedet. Foto: REUTERS / Natalie Morin / NTB scanpix
EVAKUERES: Passasjerer som kom til LAX-flyplassen i Los Angeles i morges lokal tid ble evakuert vekk fra stedet. Foto: REUTERS / Natalie Morin / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge politiet i Los Angeles har det vært en skyteepisode på LAX-flyplassen i Los Angeles, melder flere amerikanske medier.

Ifølge CBS har en person med en rifle blitt skutt inne i en av terminalene. CBS rapporterer at mannen er skutt og tatt hånd om av politiet. Informasjonen er ikke bekreftet.

NBC melder at mannen åpnet ild ved en sikkerhetssjekk i terminal 3 på den internasjonale delen av flyplassen. En sikkerhetsansatt ved flyplassen skal være skadd og terminalen ble evakuert, melder kanalen.

Ifølge nyhetsbyrået AP, amerikanske CNN og NBC melder å ha kilder på at en sikkerhetsvakt på stedet skal ha blitt drept. U.S Transportation Security Administration (TSA) bekrefter i 20.30-tida at en av deres ansatte er drept i angrepet. En annen er skadd, opplyser de, ifølge Reuters og Sky News.

Sjef for flyplass-politiet, Patrick Gannon, sier på en pressekonferanse at en mann kom inn på terminal 3 på flyplassen da han plutselig trakk fram et automatvåpen og begynte  å skyte.

- Han bevegde seg mot en sikkerhetssjekk. Politiet responderte kjapt og kom i skuddveksling med ham. Vi klarte å få kontroll på mannen, sier Gannon.

Politiet sier de er sikre på at han handlet alene.

- Det ble selvsagt et voldsomt kaos. Flere er skutt eller har andre skader som følge av hendelsen, sier han.

Myndighetene kommenterer ikke antall skadde, men brannvesenet på LAX opplyser at sju personer er skadd.

Passasjer og vitne Robert Perez sier til CBS at ansatte ved flyplassen kom løpende og ropte at en mann hadde våpen.

- Jeg hørte smell og alle la seg ned på bakken, sier Perez.

Enorme politistyrker omringer nå området og ingen fly fikke en perisode lande på LAX i kveld.

En talsmann for politiet i Los Angeles sier i et direkte-intervju med kanalen CBS at to til tre personer er skadd etter at det ble avfyrt skudd ved i eller ved terminal 3 på storflyplassen.

- En mistenkt gjerningsmann skal være i varetekt, sier talsmannen.

- Politiet på flyplassen undersøker nå flyplassen for å utelukke eller finne flere gjerningsmenn på stedet, sier han.

President Barack Obama er også orientert og følger utviklingen.

Dagbladet kommer med mer.

DRAMA: Kommunikasjonsavdelingen til politiet i Los Angeles offentliggjorde disse helikopterbildene fra LAX i kveld. Foto: LAPD
DRAMA: Kommunikasjonsavdelingen til politiet i Los Angeles offentliggjorde disse helikopterbildene fra LAX i kveld. Foto: LAPD Vis mer