Skyting på flyplassen i Karachi

Aksjonen er gjenopptatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sikkerhetsstyrker har gjenopptatt aksjonen ved flyplassen i Karachi i Pakistan hvor skytingen fortsetter på ny.

- Vi har gjenopptatt operasjonen og innkalt flere styrker, sier talsmann for den paramilitære sikkerhetsstyrken, Sibtain Rizvi, ifølge NTB.

Samtidig går pakistanske Taliban ut og tar på seg ansvaret for angrepene.

- Vi har gjennomført dette angrepet på flyplassen i Karachi. Det er en beskjed til den pakistanske regjeringen om at vi fortsatt er i live og kan reagere på drap på uskyldige personer i bombeangrep i landsbyene deres, sier Talibantalsmann Shahidullah Shahid ifølge Reuters.

- Tre angripere igjen En politimann skal ha blitt såret etter at kampene blusset opp igjen på flyplassen mandag. Den pakistanske avisen The Express Tribune melder at det fortsatt er tre angripere på flyplassen.

IKKE OVER:  Natt til mandag sa den pakistanske hæren at situasjonen på flyplassen var under kontroll, så kom kontrabeskjeden om at kampene var blusset opp. Fra flyplassen i Karachi ses det tykk røyk. Foto: REUTERS/ Athar Hussain/ NTB Scanpix
IKKE OVER: Natt til mandag sa den pakistanske hæren at situasjonen på flyplassen var under kontroll, så kom kontrabeskjeden om at kampene var blusset opp. Fra flyplassen i Karachi ses det tykk røyk. Foto: REUTERS/ Athar Hussain/ NTB Scanpix Vis mer

Ifølge den pakistanske avisa Dawn News kunne man høre en eksplosjon i flyplassområdet i natt. Det er imidlertid uvisst hvilket omfang denne eksplosjonen har hatt.

Et terrorangrep rammet flyplassen søndag kveld. Natt til mandag opplyste den pakistanske hæren at situasjonen var under kontroll etter over fem timer med trefninger, og at alle angriperne hadde blitt drept, men dette viste seg å ikke stemme når nå kampene har blusset opp igjen. Fra flyplassen veller det i morgentimene mandag opp tykk røyk.

23 drept Minst 23 personer ble drept søndag, hvorav ti var terrorister. De andre døde skal i hovedsak være sikkerhetsansatte ved flyplassen, ifølge BBC.

Minister i Sindh-provinsen Qaim Ali Shah sier angrepet var utført av profesjonelle.

- De hadde en gjennomtenkt plan, sier han, men legger til at de ikke klarte å ødelegge noen av flyene som de forsøkte på.

MINST 23 DØDE:  Angrepet har krevd minst 23 liv. FOto:  EPA/ NTB Scanpix
MINST 23 DØDE: Angrepet har krevd minst 23 liv. FOto: EPA/ NTB Scanpix Vis mer

Utstyrt med granater og automatvåpen gikk terrorister til angrep på den gamle terminalen på flyplassen i Karachi, som brukes til VIP-transport, privatfly og av pilegrimsreisende - delvis ved å klippe hull i gjerdet, delvis ved å bruke falske ID-papirer som indikerte at de var sikkerhetsvakter ved flyplassen.

Flyplassen ble gjennomsøkt av sikkerhetspersonell i morgentimene mandag. Det ble funnet fem maskinpistoler, tre selvmordsvester, to granatkastere og 12 bensinbomber.

Det skal ikke ha vært nordmenn på flyplassen.

KRAFIG RØYK:  Tykk røyk fra en brann sees over flyplassen natt til mandag. Det er også meldt om en eksplosjon på flyplassen. Foto: REUTERS/Athar Hussain/ NTB Scanpix
KRAFIG RØYK: Tykk røyk fra en brann sees over flyplassen natt til mandag. Det er også meldt om en eksplosjon på flyplassen. Foto: REUTERS/Athar Hussain/ NTB Scanpix Vis mer