Skyting på grensa mellom Israel og Libanon

Ukjent skadeomfang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge den israelske hærens radiostasjon tok israelske tropper seg i går kveld inn på libanesisk side. 

Libanesiske regjeringsstyrker åpnet ild mot israelerne og hevder en israelsk militær bulldoser krysset grensa.

Ifølge radiostasjonen krysset soldatene grensa ved den israelske landsbyen Avivim, for å lete etter sprengladninger.

- Ikke libanesisk jord

- Det ble skutt mot våre styrker. De skjøt tilbake i retning av der skuddene kom fra. Ingen ble såret på vår side, sier en talsmann for den israelske hæren ifølge NTB.

De israelske styrkene skjøt med tungt artilleri og hevder at flere libanesiske soldater trolig ble såret. Dette er ikke bekreftet fra libanesisk side.

Den israelske hærens talsmann benekter at de israelske styrkene tok seg inn på libanesisk territorium, og viser til at grensegjerdet står et stykke inne på israelsk side.

Sprengladninger

Israelske styrker fant tidligere i uka fire sprengladninger i det samme området. De anklaget Hizbollah for å ha plassert dem, og med det å bryte fredsavtalen.

En talsmann for Hizbollah bekreftet ifølge NTB sprengladningene, men sa de var av eldre dato og ble skjult før krigen sist sommer.

Siden slutten på fjorårets krig mellom Israel og Hizbollah har grensa vært patruljert av libanesiske soldater og FN-styrker.

Ifølge BBCs korrespondent i området er situasjonen spent, men han sier samtidig det ville vært atskillig mer alvorlig dersom skuddvekslingen hadde involvert Hizbollah.