Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting ved kongress-bygningen

Attentatmann er skutt og arrestert. Én turist lettere skadet.

SKYTING:  Skudd er avfyrt i eller rundt besøkssenteret til Kongressbygningen i Washington DC. Foto: Michael Reynolds/EPA/Scanpix
SKYTING: Skudd er avfyrt i eller rundt besøkssenteret til Kongressbygningen i Washington DC. Foto: Michael Reynolds/EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 20.40 tiden norsk tid, kom en mann som inn til sikkerhetskontrollen ved besøkssenteret til den amerikanske kongressen i Washington DC.

Etter å ha gått gjennom metall-detektoren og denne pep, trakk mannen et våpen og avfyrte skudd. Da politiet på stedet så at han trakk våpenet, avfyrte de et skudd mot mannen.

Politisjefen til kongresspolitiet Matt Verderosa opplyser at mannen som skjøt er en kjenning og at dette er en kriminell handling, altså ikke terror.

- Han trakk noe som likner et våpen og rettet det mot polititjenestemenn. Politimannen skjøt tilbake og traff mannen. Han blir nå behandlet på sykehus, sier Verderosa.

Kvinne truffet Flere nyhetsmedier meldte først at en politimann var skutt, men dette er ikke riktig.

- Ingen tjenestemenn er skadet, sier Verderosa.

Kongresspolitiet opplyser at det ikke lenger er noen trussel og at de har kontroll på mannen som skapte den farlige situasjonen.

I tillegg er en turist skadet, men skadene beskrives som «lette». I følge Fox News ble denne turisten skadet av noe som beskrives som «splinter».

Skytingen skjedde i følge CBS ved inngangspartiet til besøkssenteret der alle turister må gjennom en sikkerhetssjekk. I følge CNN trakk gjerningsmannen pistolen da metalldetektoren han gikk gjennom begynte å pipe.

- Jeg lå på bakken i 20 minutter, sier et vitne til CBS, som nylig har fått anledning til å forlate åstedet.

Alt stengt Secret Service stengte av hele kongress-komplekset og den nordre plenen ved Det hvite hus.

BESØKSSENTER: Kongressbygningen sett gjennom glasstaket på besøkssenteret. Foto: Gary Cameron/Reuters
BESØKSSENTER: Kongressbygningen sett gjennom glasstaket på besøkssenteret. Foto: Gary Cameron/Reuters Vis mer

Folk som befinner seg utenfor kongressbygningen har blitt bedt om å søke dekning. Ingen fikk lov til å gå inn eller ut av nasjonalforsamlingsbygget. Tilfluktsrommene ble aktivert og det gikk ut epost til alle i bygget om at der er en umiddelbar sikkerhetsrissiko.

Rundt 4000 turister er innom besøkssenteret hver dag. Turistsesongen i Washingtion er nå ved en topp siden de berømte kirsebærtrærne i parkene der nå blomstrer.

Dagbladet kommer med mer.

PÅ VAKT: En Secret Service politimann patruljerer nordsiden av Det hvite hus etter at skudd er avfyrt ved besøkssenteret til kongressbygningen. Foto: Jacquelyn Martin/AP
PÅ VAKT: En Secret Service politimann patruljerer nordsiden av Det hvite hus etter at skudd er avfyrt ved besøkssenteret til kongressbygningen. Foto: Jacquelyn Martin/AP Vis mer
Hele Norges coronakart