Skyting ved kongress-bygningen

Attentatmann er skutt og arrestert. Én turist lettere skadet.

SKYTING:  Skudd er avfyrt i eller rundt besøkssenteret til Kongressbygningen i Washington DC. Foto: Michael Reynolds/EPA/Scanpix
SKYTING: Skudd er avfyrt i eller rundt besøkssenteret til Kongressbygningen i Washington DC. Foto: Michael Reynolds/EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ved 20.40 tiden norsk tid, kom en mann som inn til sikkerhetskontrollen ved besøkssenteret til den amerikanske kongressen i Washington DC.

Etter å ha gått gjennom metall-detektoren og denne pep, trakk mannen et våpen og avfyrte skudd. Da politiet på stedet så at han trakk våpenet, avfyrte de et skudd mot mannen.

Politisjefen til kongresspolitiet Matt Verderosa opplyser at mannen som skjøt er en kjenning og at dette er en kriminell handling, altså ikke terror.

- Han trakk noe som likner et våpen og rettet det mot polititjenestemenn. Politimannen skjøt tilbake og traff mannen. Han blir nå behandlet på sykehus, sier Verderosa.

Kvinne truffet Flere nyhetsmedier meldte først at en politimann var skutt, men dette er ikke riktig.

- Ingen tjenestemenn er skadet, sier Verderosa.

Kongresspolitiet opplyser at det ikke lenger er noen trussel og at de har kontroll på mannen som skapte den farlige situasjonen.

I tillegg er en turist skadet, men skadene beskrives som «lette». I følge Fox News ble denne turisten skadet av noe som beskrives som «splinter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer